Lempi

Ravit

Ennakkosuosikki jyräsi Elitloppetissa – ”Se ymmärtää olevansa paras kaikista”

Julkaistu:

Elitloppet
Nuncio on Elitloppetin voittaja vuosimallia 2016.
Kuuma ennakkosuosikki Nuncio jäi karsintalähdössään toiseksi, mutta finaalissa se oli ylivoimaisesti paras johtavan rinnalta.

– Halusimme sille juoksupaikalle, vaikka siitä ei ole koskaan helppo voittaa, hevosen omistaja-valmentaja Stefan Melander kertoi lähdön jälkeen.

– On vaikea ymmärtää, että olemme voittaneet. Nuncio itsessään on elämässäni sellainen satu, etten koskaan ymmärrä sitä täysin – voitti se mitä lähtöjä tahansa.

Melander ei hämmennyksissään osannut kovin tarkasti analysoida voittoa, mutta Nuncion onnistumiseen löytyi yksi iso tekijä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Nuncio on erikoinen hevonen. Se ymmärtää itse olevansa paras ja käyttäytyy sen mukaan. Tänäänkin se laukkaili lämmittelyvaiheessa ja pelleili omiaan, mutta kun startti koitti, niin se teki taas kerran kaiken oikein, Melander sanoi.

Kilpailun jännittävällä loppusuoralla koettiin varsinaista maaotteluhenkeä, kun ykköstilasta kamppailivat ruotsalainen Nuncio, amerikkalainen Resolve ja ranskalainen Un Mec d’Heripre. Suomalaismenestystä olisi saatu Un Mec d’Heripren voitolla, mutta Elina Kupiaisen hoitama hevonen joutui taipumaan keulapaikalta kolmanneksi.

Nuncio puristi keskimmäisenä varmaan voittoon äänekkäässä kannustuksessa.

– Yritin vain päästä nopeasti liikkeelle ja lähelle kärkeä, ohjastaja Örjan Kihlström kertasi kisan alkua.

– Hyviä hevosia oli joka puolella ja koko matkan ajan. Ei siinä hirveästi ehdi miettiä tai taktikoida. Ajoin vain tasaisesti ja hevonen ratkaisi voiton loppusuoralla.

Kihlström löysi Nunciosta yhden ominaisuuden, joka on yli muiden, vaikka mies on ajanut todella monia hyviä hevosia urallaan.

– Pohjimmiltaan tässä hevosessa on kaikkea, mutta erityisesti sen moottori (fysiikka) on käsittämätön, samoin kun sen keskittymiskyky itse suoritukseen.

Loistavissa olosuhteissa haaveiltiin jopa uudesta ME-tuloksesta, mutta tällä kertaa voittoon riitti tulos 09,2a / 1 609 metriä. Sillä irtosi ykköspalkinnon muodossa 323 100 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt