Toni, Anton

Ravit

Elitloppetin karsinnat: ranskalaiset niskan päällä – selvälle suosikille yllätystappio

Julkaistu:

Elitloppet
Timoko ja Un Mec d'Heripre olivat Elitloppetin karsintojen parhaat.
Elitloppet-ravien kliimaksi on saatu vauhtiin Tukholmassa. Ensimmäinen karsinta oli kilpailun nestorin, 9-vuotiaan Timokon, juhlaa keulajuoksun jälkeen. Lähdössä ei säästelty illan finaalia varten, sillä railakkaan tempon jälkeen voittoaika oli kova 09,1a/1 609 metriä.

– Hevonen oli todella keskittynyt tänään, mutta mitä tästä voi enää sanoa. Tämä on Timoko, se vain haluaa voittaa ja olla paras. Ori on näyttänyt sen monta kertaa, ohjastaja Björn Goop sanoi.

Timoko on ollut maailman huipulla jo monta vuotta ja voittanut myös Elitloppetin 2014. Hevosella on finaalissa ekstraporkkana, sillä voitolla se nousisi kaikkien aikojen eniten ansainneeksi ranskalaisravuriksi ohi Ready Cashin. Yli kuusi miljoonaa euroa juossut italialainen Varenne lienee Timokon saavuttamattomissa.

Resolve, Finlandia-voittaja Propulsion ja Oasis Bi olivat kolme muuta hevosta, jotka selvittivät tiensä finaaliin.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Myös toinen karsintavoitto Ranskaan

Toisesta karsinnasta odotettiin koko kilpailun selvän ennakkosuosikin Nuncion näytöstä, mutta Joseph Verbeeck ja Un Mec d'Heripre osoittautuivat levottomassa juoksussa kovemmaksi. Kokonaiskilpailun ja karsintalähtönsä selvä ennakkosuosikki Nuncio ei onnistunut voittamaan pitkällä kirillä.

– Olen sanonut usein, että tämä on paras valmentamani hevonen – ja minulla on ollut monta hyvää. Hevosella on kuitenkin ollut ongelmia uran varrella, eikä se ole päässyt näyttämään ihan kaikkea aiemmin, menestysvalmentaja Fabrice Souloy kommentoi Un Mec d'Heripren voiton jälkeen.

Toisen karsintalähdön voittoon riitti aika 09,3a/1 609 metriä.

Kolmantena noin kello 18.38 ajettavaan finaaliin ylsi kilpailun ainoan naisohjastajan Jennifer Tillmannin Royal Fighter ja neljäntenä vielä yksi ranskalainen Billie de Montfort.

Un Mec d'Heripre'ta hoitaa suomalainen Elina Kupiainen.

Elitloppet 2016, lähtölista

1. Un Mec d'Heripre

2. Timoko

3. Resolve

4. Nuncio

5. Propulsion

6. Royal Fighter

7. Billie de Montfort

8. Oasis Bi
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt