Laura

Ravit

Kuka vie kolme miljoonaa kruunua? Elitloppetin suosikki tulee isäntämaasta

Julkaistu:

Elitloppet
Euroopan arvostetuimman sprintterikilpailun lähtölista ei petä tänä vuonnakaan.
Elitloppetin karsintalähdöistä finaalipaikkoja lähtee hakemaan 16 toinen toistaan kovempaa tähtiravuria neljästä eri maasta. Loppukilpailun 3 miljoonan kruunun eli noin 320 000 euron pääpottia mahtuu tavoittelemaan kahdeksan lämminveristä.

Kaukaisin vieras on Atlantin yli alkuviikolla jumbojetillä Ruotsiin lentänyt Resolve. Sen valmentaja on muutamia vuosia sitten Ruotsin ykköstreenarin paikalta USA:n kaviouria valloittamaan lähtenyt Åke Svanstedt. Ruotsalaishevosia on mukana peräti 10, ranskalaisia neljä ja norjalaisia yksi.

Elitloppetin suurimpana suosikkina starttaa isäntämaan Nuncio, joka sijoittui viime vuonna pieleen menneestä juoksusta huolimatta kolmanneksi. Sen valmentaja Stefan Melander ei tee tänä vuonna samaa virhettä, sillä hän hyllytti itsensä oriin rattailta ja kutsui apuun Ruotsin kylmäpäisimmän kuskin Örjan Kihlströmin.

Ilman omaa ajokkia ”Tarzan” Melanderkaan ei ole, sillä hän ajaa karsinnoissa Volstedia, joka vakuutti pieleen menneen Finlandia-ajon jälkeen viime viikonloppuna Gävlessä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomalaisväriä taustajoukoissa

Finlandia-ajon voittoon jyränneen Propulsionin valmentajalla Daniel Redénillä on toinenkin tykki viivalla. Ranskassa koko alkukauden kilpaillut Call Me Keeper on voittanut kaikki kuusi starttiaan.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka voimapesän vauhtivarat riittävät kiihkeässä mailin pikapyrähdyksessä. Suomalaisväriä Call Me Keeperin taustalle tuo Kirsi Manninen, joka on oriin hoitaja.

Viime vuoden voittoaan puolustava Magic Tonight putoaa haastajaosastoon. Hevosen kausi pääsi tänä keväänä normaalia myöhemmin käyntiin, joten kanuunalähtö voi tulla liian aikaisin vastaan vasta kahdesti kilpailleelle oriille.

Ranskalaiset ovat aina vaarallisia. Ne ovat voittaneet vuodesta 1952 lähtien ravatun kilpailun 22 kertaa. Ruotsalaisomistuksessa olevaa ravuria on juhlittu Elitoppetin seremonioissa kaksi kertaa useammin.

Ranskalaisnelikon kovin nimi on toissa vuoden sankari Timoko. Kilpailun 9-vuotiaan nestorin 4 miljoonan euron voittosumma on joukon selvästi suurin.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›