Lempi

Ravit

Ravipäättäjältä täyslaidallinen kilpailijoille: ”Tämä pelleily saa nyt loppua”

Julkaistu:

Virheelliset kengitysinformaatiot raivostuttavat ravivedonlyöjiä.
Lahdessa ajettiin lauantaina upeat ravit, joissa rikottiin SE-tuloksia. Silti kuumimmaksi puheenaiheeksi nousi kengitysinformaation ongelmat.

Best Ladyn 10 000 euron ykköspalkinnon vienyt Ranch Kelly oli vielä Toto76-pelin alkaessa juoksemassa kengillä, joilla se ei ole kyennyt läheskään samanlaisiin suorituksiin kuin avojaloin.

Vasta hevosen ylivoimaisen voiton jälkeen monelle pelaajalle paljastui, että tamma kilpaili Lahdessa ilman kenkiä. Kengitystieto ei ollut pelaajien nähtävissä viimeistään tuntia ennen Toto76-pelin sulkeutumista, vaikka säännöt näin edellyttävät. Samalla alkoi kalabaliikki siitä, kuka oli toiminut väärin ja ketä kohtaan.

Totoajat kuumenivat lisää, koska yllätysvoittajan taustajoukot pitivät voittajaesittelyssä väärää balanssi-informaatiota ja siitä mahdollisesti seuraavaa 150 euron sakkoa pikkuseikkana.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ranch Kellyn taustajoukot välttyivät lopulta sakoiltakin, sillä tuomaristo katsoi, että vika oli jossain muualla. Lahden raviradan kilpailusihteerin Petri Virtasen mukaan hevosen taustajoukot olivat lähestyneet tuomaristoa kenkäinformaation aikarajan lähestyessä loppua.

– Taustajoukot kysyivät tuomareilta, että mitä he tekevät, koska halusivat päättää hevosensa balanssin vasta lämmityksen jälkeen, jolloin kenkäinfon aikaraja olisi jo umpeutunut, Virtanen kertoo.

– He saivat ohjeen ilmoittaa, että hevoselta on kengät pois. Taustajoukoilla olisi ollut tämän jälkeen sääntöjen puitteissa vielä mahdollisuus muuttaa kenkäinfoa siten, että hevosella on kengät jalassa. Heppa-järjestelmän ongelmien vuoksi informaatio Ranch Kellyn balanssista ei kuitenkaan päivittynyt, mikä on tietysti harmillista. Näissä olosuhteissa tuomaristo päätyi siihen, etteivät hevosen taustajoukot tehneet mitään rangaistavaa, Virtanen perustelee sakon puutetta.

Lähdekorpi kuumana

Suomen Hippoksen hallituksen jäsen Kari Lähdekorpi ei sulattanut kaikkia Lahden tapaukseen liittyviä selityksiä ja lupaa muutoksia.

– Tämä pelleily saa nyt loppua, Lähdekorpi jyrähtää.

– Minä ainakin kuulin jo hyvissä ajoin, että Ranch Kellyllä on tarkoitus ajaa ilman kenkiä. On pelaajien aliarvioimista, ettei tieto kulje perille. Meillä ei ole varaa suututtaa yhtään totoajaa, sillä pelivaihtoja pitäisi päinvastoin saada nostettua.

Lähdekorpi oli omalla menestyksekkäällä valmentajaurallaan hanakka riisumaan hevosiltaan kenkiä ja tietää varmasti balanssin merkityksen hevosten suorituksiin.

– Tämä on yksinkertainen asia, jonka pitää toimia, koska kengättömyyden merkitys lopputulokseen on niin suuri. Eniten ärsyttää, että hevosten taustajoukot eivät tunnu ottavan sitä tosissaan, vaan koko kenkäasialle naureskellaan monissa osoitteissa.

Hippoksen hallituksen seuraava kokous on torstaina. Lähdekorpi sanoo nuijivansa kengitysasioihin liittyviä päätöksiä läpi vaikka puoliväkisin.

– Rangaistuksia on jo kovennettu, mutta kovennetaan lisää. Toiveissani on sellainen pykälä, että mikäli hevoselta riisutaan kenkiä aikarajan jälkeen, vaikka sen on ilmoitettu juoksevan kengillä, sen juoksu hylätään tai ainakin sen voittama palkinto voidaan pidättäytyä maksamasta, Lähdekorpi naulaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt