Auli, Aulikki

Ravit

Orpovarsan ja kuninkaallisen emän yhteiselo sujui hienosti – vain omistaja sai mustelmia

Julkaistu:

ORPOVARSA TAISTO
Orpovarsa Taisto on varttunut yli vuoden ikään ja oripoika opiskelee itsenäiseen elämään.
Orpovarsa Taistona julkisuuteen noussut ja sittemmin Majestic Maniksi nimetty sijaisvarsa on kasvanut yli vuoden ikään. Majestic Manista teki kuuluisan sen karu elämän alku, kun emä Gaelic Goldman kuoli synnytyksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Etsinnän jälkeen orivarsalle löytyi sijaisemo majesteetillisesta paikasta, kun samaan aikaan ensimmäistä varsaansa maailmaan synnyttäneen ravikuningatar Mariminin oma varsa menehtyi.

Kaksikko saateltiin yhteen ja suomenhevostamman sekä lämminverisen orivarsan uusperhe suoriutui yhteiselostaan hyvin. IS Ravit uutisoi viime keväänä onnettomien tapahtumien onnellisesta lopusta.

– Asiat sujuivat hirmu hyvin. Sijoittamisessa on alkuvaiheessa riskinsä ja sen jälkeen harvemmin ongelmia tulee. Marimin hyväksyi Taiston ja Taisto Marimin, Taiston kasvattaja Jonna Irri muistelee.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Ainoa joka sai osumaa oli Mariminin omistaja Esa Heikkinen. Taisto oli aika raju ja leikkisä varsa ja Esa tahtoi olla joka kerta mustelmilla, kun käytiin varsaa katsomassa.

Taisto vietti Marimin tykönä viisi kuukautta, jona aikana kuningatar saatiin siitettyä odottamaan myös omaa varsaa. Taiston sisko- tai velipuoli on luvassa Liisingistä kesän korvalla.

Kesälaiduntamista

Orpovarsa on saanut tuhatmäärin seuraajia Facebook-sivuillaan Orpovarsa Taisto. Irri tunnustaa, että viime ajat ovat olleet sivun päivittämisen suhteen melko hiljaisia, mutta siihen on luonnollinen syy.

– Eipä hevosen elämässä tapahdu juuri nyt oikein mitään. Taisto oli talven tässä kotona ja vietti päivät toisen varsan kanssa ulkona ja yöt sisällä. Se on edelleen leikkisä kaveri, mutta muuten niin kuin muutkin ikäisensä varsat. Ei sille ainakaan traumoja ole jäänyt.

Toistaiseksi Taisto laiduntaa kotona, mutta siirtyy lähiaikoina isompaan laitumeen kauemmaksi. Kesä hevosella menee kasvaessa ja syksyllä alkaa opintie kohti ravihevosen uraa.

– Syksyllä Taisto opetetaan varusteisiin ja ajolle ja sitten pikkuhiljaa aletaan opettelemaan treenaamista. Kaksivuotiaana ajetaan sitten opetus- ja koelähtöjä, mikäli kaikki sujuu hyvin, Irri maalailee tulevaisuuden näkymiä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt