Auli, Aulikki

Ravit

Myrskyvaroituksen antanut ravuri jälleen näytönpaikassa – ”Jotta nimi pysyisi valitsijoiden mielessä”

Julkaistu:

Toto65
Martsa nousi vuoden kolmannen kunkkarirankingin viidennelle sijalle puskista.
Heikki Karjulan valmentaman Martsan toukokuun alun suoritus Joensuussa teki vaikutuksen kunkkarirankingin raatiin, johon kuuluvat Emma Väre, Lauri Hyvönen, Iivari Ingves ja Tuomo Pekonen.

Karjula reissutti Joensuussa Martsan päättäväisesti johtavan rinnalle, josta se nujersi keulassa matkanneen vuoden 2014 ravikuningattaren Mokomanin ja kumppanit.

– Tamma sai Joensuussa suoraviivaisen nappiin menneen juoksun. Tiesin hevosen pystyvän hyvään esitykseen, kun kaikki luonnistuu.

– Jonkin verran voitto kuitenkin yllätti, vaikka Martsa oli jo toissa kerralla Oulussa kohtuullisen hyvä, Karjula myönsi.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Turun Kuninkuusravit mielessä

Martsa täytti vuonna 2014 Karjulan suuren haaveen pääsemällä mukaan kuningatarkilpailuun. Tamma sijoittui kokonaiskisassa hienosti kolmanneksi.

Viime vuonna vastaava menestys jäi toteutumatta, koska hevonen kärsi ongelmista.

– Viime vuosi meni vaivojen takia poskelleen. Hevosen jänteissä oli vaivaa jo talvella. Ajoa piti sen takia keventää. Päätin keväällä jättää hevosen kesäksi laitumelle, sillä huomasin, ettei kuninkuusraveihin ole asiaa.

Martsan kuluvaan kauteen valmistautuminen sujui paremmin, sillä jalat eivät ole treenarin mukaan reagoineet. Terveenä pysyminen on ylivieskalaisen valmentajan mukaan mahdollistanut kovaan kuntoon nousemisen. Mitään kikkakakkosia ei ole kotioloissa suoritettu.

– Treenimetodit ovat yksinkertaiset. Harjoituksia on tarkoitus tehdä säännöllisesti, joka on mielestäni tärkeää. Tarkoitus on, ettei tulisi kahta peräkkäistä lepopäivää.

Tämän vuoden tähtäimet ovat asetettu kohti heinäkuun viimeistä viikonloppua.

– Katseet ovat kohdistettu ehdottomasti kohti Turkua. Muutamissa starteissa olisi tarkoitus antaa näyttöjä sitä varten, Karjula pohtii.

Vermossa hurja vastus

Martsa saa pistellä keskiviikkona Vermossa tosissaan, mikäli meinaa yltää voittotaistoon. Mukana on kunkkarirankingin kärkikolmikko Saaga S, Carmela ja Huimariina.

– Vermossa on terävin tammakärki mukana. Carmela taitaa pötkiä kakkosradalta karkuun. Ei kai sille voi tässä mitään? Huimariina on myös huimassa kunnossa.

– Mietityttää, minkä juoksupaikan Martsa tällä kertaa saa. Pelkään, että putoamme seiskaradalta hännille. Tarkoitus ei ole tehdä kovin pitkää kiriä kolmatta rataa pitkin, mutta toki hevoselle mahdollisuus annetaan.

Karjula tiedostaa edun olevan tällä kertaa vastustajilla, joten odotukset ovat maltilliset.

– Tarkoitus olisi sijoittua puolen välin paremmalle puolelle, jotta nimi pysyisi valitsijoiden mielessä. Korotettu rahasija tyydyttäisi kovasti.

Kunkkariranking III, tammat

1. Saaga S, 48 pistettä
2. Carmela, 39
3. Huimariina, 38
4. Mokomani, 33
5. Martsa, 29
6. Taruntuuli, 27
7. Juliette Lax, 25
8. Noriko, 19
9. Suhhaus, 14
10. Niemen Cecilia, 8
11. Rilon Taika, 7
11. Ryti-Tyttö, 7
13. Tuli-Karkelo, 6
14. Hissun Virva, 3
15. Kemun Tutu, 2
15. Mian Mari, 2
16. Salasana, 2
18. Pikku Hyvä, 1
18. R.R. Ruskariina, 1

Jokainen asiantuntijaraadin jäsen laittaa 12 parasta oria ja tammaa järjestykseen, jonka pohjalta kokonaisranking muodostuu. Ensimmäinen valinta saa 12 pistettä, toinen 11 ja niin edelleen.

Asiantuntijaraadin näkemys on suuntaa antava. Lopulliset kuningatarkilpailuun osallistujat valitsee kuninkuusravien päätoimikunta.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt