Senja

Ravit

Elitloppet-kuume nousee – kaksi ja puoli viikkoa aikaa, puolet kutsuista jaettu

Julkaistu:

ELITLOPPET
Elitloppet-kutsujen jako on kiihtynyt, kun ravien megatapahtumaan on aikaa enää kaksi ja puoli viikkoa.
Toukokuun viimeisenä sunnuntaina Ruotsissa ajettava Elitloppet on yksi ravikauden ehdottomia kohokohtia. Kutsuttavilla hevosilla spekulointi on tärkeä osa kilpailun mystiikkaa. Keskiviikkoiltana jakoon lähti kahdeksas vaaleanpunainen kutsukirje kuudestatoista mahdollisesta.

Stefan Melanderin jenkkitähti Nuncio on ollut kansainvälisillä vedonlyöntiyhtiöillä yksi tämän vuoden Elitloppetin suurimmista suosikeista jo kauan, joten sen kutsu taisi olla vain muodollisuus. Ori ei jättänyt mitään sijaa spekulaatioille Solvallassa keskiviikkona, kun se kiersi 07,8-avauksessa kolmannen kautta keulaan ja voitti leikitellen ajalla 10,3/1640 metriä.

Viisivuotias on voittanut kuusi kertaa peräkkäin ja kaikki kauden neljä starttiaan.

– Hevonen tuntui ehkä paremmalta kuin koskaan, kuului omistaja-ohjastaja-valmentaja, Stefan Melanderin kommentti lähdön jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nuncio oli viime vuoden Elitloppetissa kolmas lähes uskomattoman suorituksen jälkeen, sillä hevonen hävisi voitonkin vain iukasti, vaikka kiersi koko matkan kolmatta rataa.

Yhdeksän kutsua – yksi kieltäytyminen, seitsemän vahvistettua osallistujaa

Elitloppetiin kutsuttuja hevosia on itseasiassa yhdeksän, mutta Amerikassa ajetun Elitloppet-playoffin voittajaksi kakkossijalta nostettu Bee A Magician kieltäytyi omasta kunniastaan. Sen sijaan lähdössä ykkösenä maaliin tullut, mutta hylätty Resolve on saapumassa Tukholmaan.

Ranskaan on mennyt laskutavasta riippuen jo kolme tai neljä kirjekuorta. Olympiaravivoittaja Your Highness on ruotsalainen, mutta vaikuttaa tällä hetkellä Ranskassa. Muut maan Elitloppet-edustajat ovat kutsumisjärjestyksessä Timoko, Un Mec d'Heripre ja Voltigeur de Myrt.

Lotteria-ajon voittaja Oasis Bi on italialaislähtöinen, mutta ruotsalaisomistuksessa. Amerikasta ruotsalaistunut on Nuncio ohella myös Finlandia-voittaja Propulsion, joka on nyt toistaiseksi kutsutuista ainoa, joka ei ole vielä vahvistanut halukkuuttaan tulla varmasti mukaan.

Lisäkutsuja on luvassa ainakin lauantaina Åbyssä ajettavasta Algot Scottin Muistoajosta, jonka voittaja saa paikan. Sunnuntaina ajettavan Copenhagen Cupin menestyjät voivat myös odottaa "Rosa kuvertia".

Bret Boko edusti viime vuonna Suomea Elitloppetissa, mutta tällä hetkellä näyttää kovin ohuelta mahdollisuudelta, että suomalaishevosille olisi tulossa kutsua päälähtöön.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt