Toni, Anton

Ravit

Edesmennyt ravilegenda raivasi tietä myös isokenkäisille

Julkaistu:

Raviurheilu
Kaarlo Ahokkaan ja Vieskerin poikkeuksellisella menestyskululla oli iso rooli myös suomalaisen raviurheilun suosion nostamisessa.
Nykyisin Turun ravirataa kohti tämän kesän kuninkuusraveja johtava Ilmari Halinen toimi Suomen Hippoksen toimitusjohtajana Kaarlo Ahokkaan ja Vieskerin kultavuosina 1990-luvun lopussa. Hän sai seurata aitiopaikalta lauantaina kuolleen ohjastajalegendan ja kaikkien aikojen suomenhevosen voitokasta menoa kaviourilla.

– Vieskerin ja Ahokkaiden veljesten merkitys Suomen raviurheilulle oli mielettömän iso. Poikkeuksellinen yksilö nosti ravit ihan eri tavalla koko kansan tietoisuuteen. Aivan kuten lajiensa supertähdet tapaavat tehdä, Halinen sanoo.


– Yksittäisenä muistona selkeimmin on mielessäni Vieskerin käsittämätön juoksu laukan jälkeen Solvallan Elitkampenissa. Se on ainakin minun silmissäni kovin suomenhevosen juoksu kautta aikojen.

Halinen muistuttaa, ettei Solvallan voittajakehään ole helppo päästä, mutta Vieskerin ja Ahokkaan ansiosta hänenkin tiensä on aikanaan sinne vienyt Suomen delegaation jäsenenä.Turun Kuninkuusraveissa järjestetään uutuutena kuninkaallisten ohjastajien legendalähtö. Oletettavasti Kaarlo Ahokas olisi ollut itseoikeutettu valinta kilpailuun, vaikkei ollut kutsuttujen joukossa. Halinen haluaa kunnioittaa menehtyneen hevosmiehen muistoa eikä lähde spekuloimaan mahdollisilla valinnoilla.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Yksi legenda on poissa. Pidetään lähdön osalta hetki hiljaiseloa ja kunnioitetaan omaisten surua. Palataan jonkin ajan kuluttua asiaan, että ketä kutsutaan ja kuka siihen lähtöön kuuluisi.

– Kotisivuillamme oli käynnissä äänestys paikoista legendalähtöön. Nyt se on kuitenkin korvattu tilalla, jossa kaikki voivat jättää surunvalittelunsa Kaarlo Ahokkaan omaisille, Halinen kertoo.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt