Toni, Anton

Ravit

Huippuhevonen lähetettiin Lappiin – omistajakimpan jäsen suivaantui kohtelustaan

Julkaistu:

Ravit
Luokkatamma Zulu Hoss siirtyy Lappiin erikoisten käänteiden jälkeen.
Ikäluokkansa kärkitammoihin kuuluvan Zulu Hossin omistajaporukassa taisteltiin erikoinen episodi viikonloppuna.

Kädenväännön jälkeen hevonen siirtyi Petteri Joen valmennukseen Tornioon ja omistajaporukassa tapahtui muutoksia.

Forssalainen Iivari Ingves pettyi omistajakimpan toimintaan niin pahasti, että myi oman osuutensa.

Riitaisan kimpan lopullisesti hajottanut taistelu alkoi Ingvesin mukaan, kun hevosen suurimman osuuden omistanut Timo Lahtisen perhe oli omin päin sopinut hevoselle uuden valmentajan ja suunnitellut sen kuljetusta Pohjois-Suomeen.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ingvesin mukaan asiasta ilmoitettiin vain osalle omistajista muuton aattona, vaikka kimppa oli vuodenvaihteessa sopinut yksimielisesti, että tamma jatkaa Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksessa Forssassa.

Ingves ei tätä sulattanut ja sen jälkeen alkoi hieman erikoinen neuvottelukierre.

– En hyväksynyt uutta suuntaa lainkaan. Ilmoitin, että minut pitää ostaa ulos hevosesta, mikäli se siirtyy jo junailtuun paikkaan. Ymmärrän, että enemmistöllä kuuluu olla valta, muttei asioita saisi silti keskustelematta järjestellä omin päin.

– Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun asioita valmisteltiin muiden puolesta ennen eri vaihtoehtojen miettimistä.

Hevosen arvosta erimielisyyttä

Pahiten Ingvesillä paloi käämi, kun hän alkoi neuvotella hevosen arvosta.

– Kahdesti loukkaantunut hevonen ei kuulemma riittäisi mitenkään etelässä ja siksi se pitääkin viedä Lappiin helpompiin lähtöihin. Lahtinen määritti, ettei hevosen arvo ole siitosarvoa kummempi.

Ingves kertoo, että hän oli valmis lunastamaan tamman itse keräämälleen uudelle kimpalle Lahtisen määrittämällä hinnalla.

Hän keräsi pikavauhtia oman porukan, joka oli valmis ostamaan Zulu Hossin, mutta Lahtinen ei suostunut tähän järjestelyyn.

Lopulta tuskastunut Ingves päätti tässä vaiheessa myydä oman osuutensa.

– Hermoni olivat jo niin kireällä, että luovuin osuudestani, jotta show saatiin päättymään. Naurettavinta oli, että hevosen arvo heittelehti sen mukaan, olinko ostajan vai myyjän asemassa.

Pohjoiseen muutto enemmistön päätös

Lahtinen kertoo, miksi Zulu Hossille haluttiin katsoa uusi suunta.

– Enemmistö (70 %) koki, ettei hevonen riitä täällä etelässä ja halusimme siirtää sen muualle. Se ei käynyt kaikille ja osa omistajista halusi luopua osuuksistaan sovitulla hinnalla. Viikonloppuna tehtiin kauppaa ja hevonen lähti kohti pohjoista, Lahtinen kommentoi.

Ex-valmentaja Tapio Mäki-Tulokas pettyi Zulu Hossin lähtemiseen tallistaan.

– Hevoset vaihtavat tallia ja se kuuluu tähän lajiin. Siitä on turha marmattaa. Tosin tämä on hieman ärsyttävä muutto, koska olimme kuntouttaneet hevosta pitkään ja juuri, kun se sai luvan aloittaa hiittivalmennuksen, se lähtikin muualle, Mäki-Tulokas harmittelee.

Kuusivuotias Zulu Hoss on startannut urallaan 32 kertaa ja ollut kolmen parhaan joukossa niistä peräti 23 kertaa. Palkintorahoja hevonen on ansainnut tähän mennessä 53 250 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt