Laura

Ravit

10000 ihmistä joen jäällä – NHL-legenda päästeli kilpaa ravilähdössä

Julkaistu:

TORANDA ON ICE
Tornion ja Haaparannan välisellä rajajoella järjestetty Toranda On Ice oli yleisömenestys. Näslund, Raipe ja Wallin nähtiin kilvanajossa.
Torniolaiset toteuttivat lauantaina kunnianhimoisen hankkeen järjestää yhteistapahtuma ravien ja jääkiekon välillä. Torniojoen jäällä nähtiin kiekkolegendojen jääkiekko-ottelu ja neljän lähdön totoravit.

Tapahtuma sai pohjoisen väen liikkeelle. Jäällä pällisteli lähes 10 000 ihmistä.

– Lopullisia yleisömääriä ei ole saatu vielä, mutta arviot kertovat 6 000 maksaneesta katsojasta ja ilmaisliput esimerkiksi lasten osalta nostavat kävijämäärän vajaaseen kymmeneentuhanteen, järjestäjiin kuulunut Kimmo Nurmos ilakoi.

Kaukalossa nähtiin menneiden aikojen tähtiä Esa Tikkasen, Jarmo Myllyksen, Mats Näslundin ja Bengt-Åke Gustavssonin johdolla. Raviradalla legendan mittapuun täyttivät Jorma Kontio ja Pekka Korpi.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomi voitti maaottelut niin kaukalossa kuin radallakin, myös yleisö oli niukasti suomalaispainotteinen. Moni ihminen sai tapahtumassa ensikosketuksensa hevosiin.

– Suomalaisia oli varovasti arvioiden noin 70 prosenttia. Se oli odotettavaa, sillä olemme vähän hankalassa paikassa sen suhteen, että ruotsalaisia saataisiin paljon paikalle. Heidän osuus yllättikin jopa positiivisesti.

– Ravi-ihmisenä on ilahduttavaa, että jääkiekko veti oman yleisönsä, joista moni sai ensikosketuksen raveihin.

– Jäällä nähtiin paljon hymyileviä naamoja, seurattiin sitten kiekkoa tai hevosia.


Nurmos painottaa, ettei kyse ollut tehdä jotain kerran ja antaa asian olla.

– Tästä on tarkoitus kasvattaa entistä isompi tapahtuma tulevina vuosina ja onnistunut startti antaa uskoa. Koen, että meillä on rahkeita keksiä ympärille monenlaista, mutta istutaan alas myöhemmin ja mietitään niitä sitten.

Näslund kilvanajossa, Raipe ja Wallin kaksintaistossa

Jääkiekon ja ravien yhteistyö ei koskenut vain tapahtumapaikkaa. Ravien ensimmäisen lähdön lähtölistoja lukiessa moni hieraisi silmiään, sillä Petri Salmelan valmentaman Quick Töllin ohjastajan kohdalla luki aikoinaan ensimmäisenä jääkiekkoilijana kolmen kullan klubiin (Olympiakulta, MM-kulta, Stanley Cup) päässyt Mats Näslund.


251 NHL-maalin tähti ei menestynyt kilvanajossa vaan jäi yhdeksän hevosen lähdössä kuudenneksi, mutta sai kehuja ajolinjoistaan.

– Kaikesta näki, että Näslund on hevosmies, eikä mikään wannabe. Onhan mies ohjastanut kilpaa kymmeniä startteja ja tämä oli vain comeback pieneltä tauolta.

Perjantai-iltana leikkimielisessä kilpailussa nähtiin myös Suomen oma kiekkolegenda Raimo Helminen. Helminen vastustajanaan ex-NHL-kiekkolija Niclas Wallin ottivat toisistaan mittaan tandem-kärryistä ammattilaisten auttaessa.

– Pojat innostuivat toden teolla, eikä heitä meinannut saada pois alkulämmittelystäkään, Nurmos nauraa.

– Raipehan on hevosmiehiä ja viihtyi koko viikonlopun melkein ennemmin ravimiesten kuin kiekkomiesten seurassa ja juttua näytti riittävän.

Hyväntekeväisyyshuutokauppa kruunasi tapahtuman

Kavioiden ja kiekon kopseiden laannuttua tehtiin vielä hyvää. Legendat olivat lahjoittaneet huutokauppaan tavaroitaan, joita myytiin Tornion Ravinuorten hyväksi. Tarjolla oli muun muassa Jorma Kontion ajopuku ja Esa Tikkasen pelipaita. Yhteensä tavaraa ostettiin useiden tuhansien edestä.

– Näitäkään ei ole vielä laskettu yhteen, mutta Jompen ajoasu oli 1 200 euroa ja Tikkasen pelipaita sitäkin vielä reilusti kalliimpi. Huutokaupan tulot eivät tainneet jäädä kauaksi 10 000 eurosta, Nurmos arvioi.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt