Laura

Ravit

Isän ja tyttären yhteistyö poiki ikimuistoisen ravivoiton

Julkaistu:

Toto76
Kortekallioiden ravireissu Joensuuhun toi ennen kokemattoman onnistumisen.
Sandra Kortekallion ohjastama Cold Seastar järjesti tammalähdössä peliprosenttien valossa jymypaukun. Tammaa oli luotettu Toto76-pelissä vain 2,15 prosenttia.

Cold Seastar toi Kortekalliolle uran ensimmäisen ohjastetun Toto76-voiton komeaan paikkaan, sillä finaalikierroksella ykköstila palkittiin 5000 euron palkinnolla.

Kortekallio oli maltillinen ennakko-odotuksissaan, sillä hän pelkäsi voltin vitosradan tuovan matkaan ongelmia. Lähtö sujui kuitenkin mukavasti ja 21-vuotiaan ohjastajan ajokki sai pelisuosikki Blackenediltä hyvää kiriapua lepattaen maalisuoralla varmaan voittoon.

– En olettanut meidän olevan alussa nopeimpia, mutta pääsimme toivepaikkaan Blackenedin selkään. Tamma oli tänään sen verran hyvän tuntuinen, että ajattelin: tänään tai ei koskaan!
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Cold Seastaria valmentaa Sandran isä Juha Kortekallio. Kaksikon kilpailumatka Joensuuhun oli sataprosenttinen, sillä tamma oli päivän ainoa tallin kilpailija.

Ainakin Sandran voiton juhliminen jää tuonnemmaksi, sillä muut velvollisuudet kutsuvat ohjastajaa heti huomenna.

– En aio juhlistaa sen kummemmin, koska aamulla on töihin meno. Olen ammatiltani lähihoitaja ja hoidan vanhuksia. Raviurheilu on oikeastaan toinen työni.

Kauden ensimmäisen voittonsa napanneen Cold Seastarin etu oli tänään talvinen keli, sillä tamma on Juhan kertoman mukaan parhaimmillaan talviradalla. Kaksi aikaisempaa kilpailua hevonen oli kilpaillut huonommin sopivissa olosuhteissa Vermossa, mutta teki niissäkin jo lupauksia herättävät esitykset.

Syntymäpäiväsankarille mieluinen lahja

Viime kilpailussaan hurjan talvituloksen tehtaillut Celebration Song sotkeutui toisessa Toto76-kohteessa keulasta laukalle maalisuoralla.

Tilaisuuden käytti tehokkaimmin hyväkseen takana matkannut parivaljakko Mika Forss ja Elliot Web.

Ruunan valmentaja Juhamatti Hoffren vietti lauantaina 34-vuotispäiviään ja sai mukavan syntymäpäivämuiston Elliot Webin voiton ansiosta. Hevosen voitto palkittiin 7 000 eurolla.

Uransa toisen voiton napannut Elliot Web oli unohdettu pelaajien toimesta, koska Vermon viime kilpailun rata ei sopinut matalaliikkeiselle hevoselle. Ruunan peliprosentti oli vain 2,93.

Satiinin Saku hallitsi kylmäveristen tasoitusajoa alusta loppuun. Antti Teivaisen ensimmäistä kertaa rattailleen saanut ruuna nappasi uransa ylivoimaisesti arvokkaimman voiton, kun uran neljäs voitto palkittiin 7 000 eurolla.

– Sain hevosesta hyvää taustatietoa Jukka-Pekka Kauhaselta ja omistajilta. Näin myös Vermon juoksun, jossa ruuna tuli voimissaan maaliin.

– Ajattelin keulapaikasta olevan turha luopua, kun se on saavutettu. Viimeisellä takasuoralla alkoi tuntua, että jäämme alakynteen. Säästin korvien aukaisun maalisuoran alkuun, josta tuli vielä yksi pykälä, Teivainen paljasti.

Päivän ensimmäistä suosikkivoittajaa saatiin odottaa kuudenteen Toto76-kohteeseen. Kiritykki Prey Frontline liikkui viimeiset 300 metriä selvästi parhaiten ja tavoitti karkuun pyrkineen Surprise Lordin ajoissa.

– Uskallan röyhistää rintaa tässä kohtaa. Tällä hetkellä ruuna on kovassa kunnossa. Tuntuu, että hevonen on tullut viime kesän ähkyleikkauksen jälkeen entistä parempana takaisin, valmentaja Jarno Kauhanen kehui suojattiaan.

Kierroksen odotettu kaksinkamppailu Vitterin ja Suivikkaan välillä vesittyi heti lähtökiihdytyksessä, kun Vitter sortui laukalle ja hylättiin pitkästä laukasta. Vitter oli ravannut kaikissa kauden aikaisemmissa kilpailuissaan, joten alkukauden menestyjän laukka oli yllätys.

Tie keulapaikalle oli Vitterin laukan johdosta vapaa Terho Rautiaiselle ja Suivikkaalle. Hurjakuntoinen ori irrotti maalisuoralla 22,5-lopetuksella muista varmasti 12 000 euron arvoiseen ykköstilaan. Suivikkaan voitto oli uran 50:s.

– Ilman Vitterin laukkaa olisi tullut varmasti kova kilpailu. Nyt tehtävästä muodostui varsin helppo, Rautiainen myönsi.

Äärimmäisen haastavan finaalikierroksen ansiosta ensi viikolla Kaustisen Toto76-pelissä on tarjolla yli 140 000 euroa Jackpot-rahaa.

Oikea Toto76-rivi, Joensuu 19.3.

Toto76-1: 12 Cold Seastar
Toto76-2: 5 Elliot Web
Toto76-3: 4 Jamir
Toto76-4: 10 Invantaggio
Toto76-5: 1 Satiinin Saku
Toto76-6: 6 Prey Frontline
Toto76-7: 5 Suivikas

Seitsemän oikein tuloksia ei löytynyt. Kuusi oikein -voitto-osuus 9784,20 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt