Anja, Anita

Ravit

Energinen voittaja kokosi itsensä kommervenkkien jälkeen – ”Meinasi käydä vanhanaikaiset”

Julkaistu:

Toto76
Suosikki pelästyi auringonpaisteessa vesilammikon loistetta, mutta selvisi silti voittajaksi.
Lahjakas Myllyn Valtti on iskemässä voittoputkeen. Hiljattain talven treenitauolta palannut 6-vuotias ruuna uusi Kouvolassa viikontakaisen Vermon T76-voittonsa.

Antti Ripatti näytti karauttavan hevosellaan maalisuoran alussa omille teilleen, mutta petollisen raskas keli vaati veronsa viime metreillä, missä vastustajat Kaken johdolla lähestyivät kovasti kangistunutta kärkihevosta.

Vaikka maali pelasti Myllyn Valtin, se sai esityksestään hyvän arvosanan. Ruuna joutui alkumatkalla urakoimaan kovasti, ennen kuin sai himoitsemansa piikkipaikan.

– Itseänikin vähän hirvitti, koska pääsimme vasta takasuoralla keulaan, Ripatti tunnusti.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää jännittäviä hetkiä nähtiin, kun hevoset kaartuivat ensimmäisen kerran etusuoralla. Myllyn Valtti kampesi silloin radan ulospäin ja oli menettää johtopaikkansa.

– Hevonen möllisteli vesilammikon kohdalla, ja meille meinasi käydä vanhanaikaiset. Onneksi Reijo Vainikka (Kaken kuski) oli takanamme rehti mies eikä tunkenut sisäpuoleltamme keulaan. Ruunalla on tällaisia taipumuksia kotioloissakin.

Ripatti kuvaili, että Myllyn Valtti oli Kouvolassa ylienerginen.

– Reppu oli kyllä tyhjä maalissa. Jos Myllyn Valtilla on sunnuntaiaamuna kaikki kunnossa, ilmoitan sen ensi lauantaiksi Joensuun T76-finaaliin, Ripatti suunnitteli.

Kuopus voimakkain

Yksi Kouvolan ravien mielenkiintoisimmista lähdöistä oli tuiki harvinaisella neljän kilometrin matkalla ravattu tasoitusajo. Superraskaat olosuhteet laittoivat kilpailijat entistä ahtaammalle.

Parhaiten vaatimuksiin vastasi joukon kuopus, 4-vuotias Ida’s Owen, joka johti ennakkoluulottomasti alusta loppuun. Kontiolahtelaisen Heikki Laakkosen suojatti ei näyttänyt joutuvan laittamaan edes kaikkia voimiaan peliin.

– Eteenpäin lähdettiin heti, koska Ida’s Owen on jaksava menijä. Se lisäsi vauhtia sitä mukaan, kun muita hevosia pyrki lähelle. Viimeisessä kurvissa annoin ruunalle luvan, että nyt lähdetään. Se ei moittinut lainkaan outoa matkaa, Laukkonen sanoi.

Kevään perinteikäs suurkilpailu Valkeala-ajo vesittyi melkoisesti, kun suosikeista Tuikun Poju ja Diktaattori jäivät pois. 10 000 euron setelit matkasivat Savoon, kun Tapani Hiltusen valmentama Helmen Vili kiri yllätysvoittoon.

Takamatkalta startannut ruuna sai ohjastajaltaan Henri Bollströmiltä herkullisen juoksun kärkikaksikon Nopsan Vauhti-Diporex takana. Myöhään vapaille vesille päässyt Tejas spurttasi loppumetrit terävästi, muttei ehtinyt vakavasti uhata Helmen Viliä.

Rata parani siedettäväksi

Lämminveristen pääsarja kärsi poisjäänneistä vielä pahemmin. Kuusi hevosta jätti olosuhteiden vuoksi kilpailematta kierroksen pankin Amaretto Scoopin johdolla.

Tynkälähdön voittajaksi kiri Esa Holopaisen kannustama Regent Zet, joka löi kiivaassa kamppailussa niukasti kuolemanpaikalta miehekkäästi taistelleen Part Twon.

Kun valmentaja Jarno Kauhaselta kysyttiin, harkitsiko hän Regent Zetin jättämistä pois, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

– En harkinnut. Kun on ravit, silloin ajetaan!, Kauhanen vastasi.

– Auttoi paljon, kun Regent Zetiltä sai ottaa kengät pois. Eikä rata ollut meidän lähtömme aikana enää edes paha.

Kauhanen oli melko toiveikas jo ennen juoksua.

– Hevonen oli tuntunut erittäin hyvältä treeneissä. Jos ruuna saadaan vielä sellaiseksi, että pyörä pyörii oikeasti, menemme kilpailemaan Ruotsiin, Kauhanen sanoi.

Ilman viilenemisen ansiosta kavioura tiivistyi niin, että viimeiset T76-kohteet päästiin ajamaan kelvollisissa olosuhteissa.

Päätöskohteen johtaneen Vilar Laken rinnalta Invantaggiolla voittanut Samuli Innanen korosti myös tätä seikkaa.

– Rata vaikutti vaaralliselta ravien puoliväliin asti, mutta pakastumisen myötä se parani loppua kohden. Jos ravit olisi päästy aloittamaan tässä vaiheessa, meillä olisi ollut ennätysrata, Innanen arveli.

Oikea Toto76-rivi, Kouvola 12.3.

Toto76-1: 2 Ida’s Owen

Toto76-2: 10 So Clueless

Toto76-3: 7 Myllyn Valtti

Toto76-4: 11 Boulder Lake

Toto76-5: 9 Helmen Vili

Toto76-6: 8 RegentZet

Toto76-7: 5 Invantaggio

Seitsemän oikein -voitto-osuus 335,50 euroa. Kuusi oikein 11,20 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt