Tenho, Max

Ravit

Thaimaan-matkan aiheuttama kankeus voitettu kanta – väkivahva ori palasi voittajaksi

Julkaistu:

Toto76
Suivikas muistutti, ettei sitä pidä unohtaa parhaista suomenhevosista puhuttaessa.
Terho Rautiaisen valmentama ja ohjastama Suivikas kesti lauantaina Vermossa kaiken. Ori joutui tekemään hurjasti töitä päästäkseen keulapaikalle, jossa sai melkein koko matkan ajan prässiä. Siitä huolimatta ori taisteli upeasti voittoon.

– Lähdin alussa niin kovaa matkaan kuin vain pääsin. Keulahevosen ohjastaja olisi päästänyt meidät eteensä aikaisemmin, mutta hevonen oli eri mieltä. Vauhti oli kovaa, mutta luotin silti omaani.

Suivikkaan kilometriaika oli kauden avausvoitossa vuodenaikaan nähden erittäin komea 23,1a / 2100 metriä.

Rautiainen toi suojattinsa starttiin kuukauden kilpailutauolta. Pientä huilia edeltäneessä startissa 12-vuotias ori ei yltänyt lähellekään parastaan, mutta Rautiaisella oli selitys heikommalle esitykselle.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Olin lomalla Thaimaassa ennen kilpailua. Annoin tallille ohjeeksi kävelyttää hevosta vain lumihangessa. En päässyt hevosella sen jälkeen kankeuden takia 40-vauhtia kovempaa, sillä vauhdikkaamman liikunnan puute näkyi. Vika ei ollut hoitajissa, vaan heille antamassani ohjeessa.

– Ori moitti myös Teivon kovaa rataa, eikä yltänyt sen takia parhaimpaansa.

Sitkeydestä tunnetulla Suivikkaalla tähdätään luonnollisesti kesän Turun kuninkuusraveihin. Tähtäimiä on asetettu revanssimielellä, sillä viime vuonna vastaavat karkelot päättyivät pettymykseen.

– Oria jouduttiin lääkitsemään viruksen takia, jonka takia hevosen maha oli sekaisin Joensuussa.

Rautiainen on seurannut Turussa todennäköisesti nähtävien kilpakumppaneiden suorituksia silmä kovana, mutta usko omaan hevoseen ei horju.

– Vitter ja Jokivarren Kunkku ovat kovia hevosia. Vitter on esittänyt hurjaa pätkänopeutta. Kestävyys on kuitenkin Suivikkaan vahvuus.

Seuraavan kerran Suivikkaan kilpailusuorituksista pääsee Rautiaisen mukaan nauttimaan kahden tai kolmen viikon kuluttua.

–  Suivikas juoksee seuraavan kerran Joensuussa tai Kaustisella, Rautiainen paljasti.

Passiivisella ajolla murskavoitto

Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa nähtiin huikeaa ylivoimaa. Hannu Torvisen ohjastama Bluehill's Storm matkasi joukon hännillä tilannetta tarkkaillen. Viimeisellä takasuoralla kiriin lähdettyä pelisuosikki liikkui niin ylivoimaista kyytiä, että se näytti aivan eri sarjan hevoselle.

Tom Erikssonin valmennettava leiskautti hetkessä kärkeen ja karkasi muilta murskavoittoon.

– Valmentajan kanssa puhuimme, että ajetaan hevosella rakentavasti vielä tässä kohtaa, Torvinen perusteli passiivista ajotaktiikkaa.

Torvinen nosti voittajahaastattelussa esille syksyn suurkilpailuun, johon 4-vuotiaalla ruunalla olisi mahdollisuus osallistua.

– Derby kiiltää silmissä. Kyllä hevosen pitää vielä parantaa paljon, mutta kyllä tässä aikaa vielä on.

Kylmäveristen tasoitusajon kuopus Myllyn Valtti oli vielä kaksi viikkoa sitten Lappeenrannan tauolta paluussa tasainen, eikä menestystä tullut. Vermossa meno oli jo aivan erilaista. Antti Ripatin ohjastama ja valmentama kilpuri voitti mukavan juoksun jälkeen varmasti.

–  Annoin hevoselle mahdollisuuden, kun tänne asti on tultu. Hetken aikaa näytti, että jäämme johtavan rinnalle, Ripatti kertasi lähdön tapahtumia.

Viime kesänä hurjia vahtivaroja esittänyt Myllyn Valtti oli lauantaina menopäällä.

–  Jo kierros maaliin ruuna meinasi, että nyt mennään. Minusta se tuli loppua aika makealla tavalla.

Kuusivuotiaan ruuna jäi syksyllä kilpailutauolle, eikä kaikki mennyt kauteen valmistautumisen suhteen toivotusti. Silti Ripatti on kuluvan kilpailukauden suhteen varovaisen toiveikas.

– Tauko ei mennyt aivan nappiin. Ruuna sairasteli syksyllä. Myöhemmin olivat huonot ajokelit ja pakkaset.

–  Kilpaa on tarkoitus ajaa tasaisesti ja pärjätä jotenkin. Mikäli omat taidot vain riittävät, kyllä tästä hyvä hevonen tulee, Ripatti maalaili toiveikkaana.

Ohjastaja Ari Moilasella oli Vermossa onnistunut päivä. Viime vuonna 6000 voiton rajan puhkaissut juhli kolmessa lähdössä peräkkäin.

Blackened palasi yhden erehdyksen jälkeen voittokantaan kierroksen pelipankkina. Eka-Assi ja Rapido Streamline voittivat myös Moilasen käsistä. Molemmat olivat lähtönsä etevimmät keulapaikalta.

Toto76-kierroksen päättänyt Finlandia-Ajo -katsastus oli Pekka Korven ja Twigs Voicin heiniä. Parivaljakko valtasi kiihdytyksessä johtopaikan, eikä ohittajia näkynyt lopussa.

–  Hevonen joutui juoksemaan ensimmäiset pari sataa metriä, mutta sen jälkeen vauhti tuntui rauhalliselta. Tamma olisi pystynyt tarvittaessa menemään matkan melko paljon reippaampaa, Korpi paljasti.

Oikea Toto76-rivi, Vermo 5.3.

Toto76-1: 7 Myllyn Valtti
Toto76-2: 7 Bluehill's Storm
Toto76-3: 2 Suivikas
Toto76-4: 11 Blackened
Toto76-5: 5 Eka-Assi
Toto76-6: 2 Rapido Streamline
Toto76-7: 2 Twigs Voici

Seitsemän oikein -voitto-osuus 190,00 euroa. Kuusi oikein -voitto-osuus 3,70 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt