Rasmus, Asmo

Ravit

Sotaratsun jälkeläisellä takana onneton ja surkea lapsuus – oikea asenne nosti voittajaksi

Julkaistu:

Toto65
Vermossa nähtiin oiva esimerkki siitä, että ravihevoset ehtivät vanhempinakin, kun niiden geenit osuvat kohdallaan.
Toiset ravurit kehittyvät nuorempina ja toiset vanhempina. Jälkimmäiseen kategoriaan kuuluu Ari Hartikaisen tallin 5-vuotias Get Going Goldie, joka pääsi voittamaan ensimmäisen kerran T65-tasolla.

Kun muut valmentajat suunnittelivat kaksi vuotta sitten arvokkaita ikäluokkalähtöjä hyväsukuisille varsoilleen, Hartikaisen ajatukset olivat Get Going Goldien kanssa maassa.

– Tamma oli onneton ja surkea koko lapsuutensa ja se särki vielä itsensä 3-vuotiaana. Sen jälkeen Get Going Goldie on ollut kuitenkin kauhean positiivinen yllätys, Hartikainen kertoi avovaimonsa Lena Lindblomin omistamasta hevosesta.

Hartikainen nosti Get Going Goldien kierros ennen maalia toisen radan vetojuhdan paikalle. Sieltä valjakko irtosi hallittuun voittoon, kun kipakasti kirinyt suosikki Kiss My Turku menetti kalliita metrejä ”liikenneruuhkissa”.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Kuolemanpaikalla on hyvä ajaa, jos on sellainen hevonen, joka sieltä menee. Meillä oli koko ajan homma hanskassa, ja voitto tuli helposti. Vaikka tamma oli voittanut vain kerran aikaisemmin, se oli tehnyt ihan hyviä juoksuja.

Koska Get Going Goldie on saanut vanhempana juonen päästä kiinni, taustavoimat uskovat vielä melko vihreän kilpahevosen jatkavan kehittymistään.

– Sillä on samanlaista asennetta kuin isällään. Olen sanonut, että tamma menee kesällä täyden matkan 14,5, Hartikainen vakuutti.

Get Going Goldien isä on kolme vuotta sitten kilpakentät jättänyt Owen Kemp, joka tunnettiin todellisena raviratojen sotaratsuna. Ori selvisi Hartikaisen valmentamana useita kertoja Suomessa syntyneiden lämminveristen kovimpaan kilpailuun, Suur-Hollola-ajoon.

Kaikki vuoden kuusi starttiaan voittanut Blackened koki tappion. Sen aiheutti Love de Villeneuve, jolla Jukka Torvinen pääsi sopivasti säätelemään matkavauhtia piikkipaikalle. Blackened kiri kyllä vauhdikkaasti, mutta Erik Skutnabbin tallin ykkösravurin ohi sillä ei ollut asiaa.

Kuskikomeetta ahneena

Alkuvuoden kuskikomeetta Olli Koivunen vahvisti asemaansa ajajaliigan kärkikolmikossa voittamalla kaksi T65-lähtöä Risto Airaksisen tallin hevosilla.

Vaikka Velvet Girl joutui juoksemaan pitkällä 3100 metrin matkalla kaksi ensimmäistä kierrosta joukkoa johtaneen Twilight Vixin kupeella, sillä riitti vielä lopussa hyvin ruutia kiriä kärkeen. Moonlight Cloud spurttasi terävästi Koivusen ajokin tuntumaan, kun pääsi myöhään pussista.

Toisen voiton kovakuntoiselle kaksikolle Koivunen-Airaksinen toi Winter’s Snowman, joka jyräsi pitkällä kirillä vastustajansa alleen parastaan antamatta.

– Riston hevoset ovat järjettömän kovassa tikissä. Niitä on suorastaan kunnia-asia päästä ajamaan, Koivunen suitsutti.

– Nyt menee näköjään hyvin, kun hevosille löytyi oikea kuski, Airaksinen puolestaan kehui nuorta ohjastajalupausta.

Vermossa nähtiin myös erittäin kehityskykyinen suomenhevonen. Kolmannen peräkkäisen voittonsa ravannut 7-vuotias Siirilli joutui painostettuna pudottamaan volttiennätyksestään kaksi sekuntia, mutta sille näytti jäävän vielä varaa selvästi kovempaankin vauhtiin.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 24.2.

Toto65-1: 1 Siirilli

Toto65-2: 1 Get Going Goldie

Toto65-3: 6 Velvet Girl

Toto65-4: 5 Love de Villeneuve

Toto65-5: 10 Winter’s Snowman

Toto65-6: 10 Passiton

Kuusi oikein -voitto-osuus 3581,10 euroa. Viisi oikein 123,90 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt