Anja, Anita

Ravit

Valmentajalla tukalat hetket vieraassa paikassa: ”Luulin paskovani housuihini – vai haiseeko?”

Julkaistu:

Toto76
Jukka Kinnusen pöksyt pysyivät vastoin odotuksia puhtaina koko kilpailun ajan.
Vermon perinteikäs Talvimalja oli siitä erityisen mielenkiintoinen, että huipputamma Amazing Soulin ohjissa nähtiin ensimmäisen kerran vieras kuski. Omistajavalmentaja Jukka Kinnusen korvasi legendaarinen Pekka Korpi. Startti oli konkaritammalle jo uran 103:s.

Kinnunen epäili, ettei hän pystyisi seuraaman rakkaan hevosensa historiallista juoksua ilman sivuvaikutuksia. 7000 euron arvoisen lähdön voittajaseremonioissa selvisi, että huoli oli turha. Amazing Soul patsasteli siellä päätähtenä, ja myös valmentajalla oli kaikki hyvin.

– Lähdön seuraaminen sivusta ei ollutkaan niin karmeaa kuin ensin luulin. Luulin paskovani housuihini, mutta ainakin toistaiseksi ne ovat puhtaat. Vai haiseeko? Kinnunen kyseli.

Amazing Soul oli johtopaikalta Talvimaljan kiistaton valtiatar. Se otti oriista ja ruunista luulot pois jo starttihetkellä ja piti johtoasemansa selvänä maaliin asti. Surprise Lordin taistelu Amazing Soulin kupeelta riitti kakkossijaan ennen Asantea.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaiken nähnyt Korpi oli juoksun jälkeen selvästi mieltynyt uuteen ajokkiinsa. Hän oli kilpaillut lukemattomia kertoja Amazing Soulia vastaan, joten helppo voitto ei yllättänyt häntä.

– Amazing Soul on tosi helppo hevonen. Sillä tuntuu olevan jo kahden askeleen jälkeen sata lasissa. Pojalla on hyvä tamma, Korpi kuittasi Kinnuselle.

– Tamma on niin ravuri, ettei siltä tule muuta kuin ravia. Se on vähän kovaluontoinen, mutta monesti hyvällä tammalla tahtoo olla enemmän luonnetta kuin ihan tavallisella hevosella, Korpi kuvaili.

Kinnusen rakkaus Amazing Soulia kohtaan tuli jälleen kerran hyvin esille.

– On se sikamakee. Sen paikkaa ei mun sydämessä korvaa kukaan. Vaikka saisin joskus ME-hevosen, se ei pysty sitä korvaamaan, Kinnunen vakuutti.

Vermon yleisön hurmasi myös toinen elegantti tamma, kun Jaqueline Mon Ami palasi komeasti parrasvaloihin alemmassa sarjassa.

Jaqueline Mon Amille ei jäänyt takarivin lähtöpaikalta muuta kuin juoksupaikka keulassa juosseen Desdemona Bokon rinnalla, mutta kovapäinen hevonen ei lisämetrejä laskenut. Se hankki jo loppukaarteessa otteen itselleen ja paineli maalisuoralla omille teilleen ennen peesistään yllätyskakkoseksi venynyttä Cold Seastaria.

Voitto maistui terveysongelmista kärsineen Jaqueline Mon Amin valmentajalle Timo Leivolle tavallistakin makeammalta. Hän innostui suojattinsa rattailla jo hyvissä ajoin ennen maalia poikkeuksellisen riehakkaisiin tuuletuksiin.

– Jo ensimmäisessä kurvissa näytti siltä, että dötsihän (kuolemanpaikka) meille jää. Tamma ei kuitenkaan tänään hätäillyt siellä kuten joskus. En osaa yhtään sanoa, minkä verran se vielä parantaa seuraavissa kilpailuissaan, mutta toivottavasti paljon, Leivo jutteli.

Koska Jaqueline Mon Amin viime vuosi oli katkonainen, Leivo tunnusti, ettei hän arvaa asettaa tarkempia tavoitteita tälle kaudelle.

Sisupuukon ansaitsi myös Nu I Nu, joka joutui juoksemaan omassa lähdössään toisen radan johtajana vielä puoli kierrosta pidemmän matkan kuin Jaqueline Mon Ami. Vahva ruuna kamppaili silti ratkaisumetreillä väkisin ohi sisäpuolellaan ravanneen Shadoomin, joka sai myös kiitettävän arvosanan hirmuinen alkurevitys huomioiden.

Voittajan ohjastaja Esa Holopainen ei huolestunut vaativasta reissusta.

– Etenkin tällaisella kelillä Nu I Nulla on parempi ajaa vapaalta radalta, koska se pelkää, jos sen päälle lentää hiekkaa ja kuraa. Ruuna teki tosi sitkaan juoksun. Risto ( Airaksinen) on tehnyt tosi hyvää työtä hevosen kanssa, ja uskon sen juoksevan vielä paljon rahaa, Holopainen arveli.

Viikko sitten Nu I Nun taustajoukkojen tunnelmat olivat päinvastaiset. Se pilasi Lahdessa pelinsä pahassa lähtölaukassa.

– Hevonen ei ravannut Lahdessa normaalisti, koska kengän naula oli syvällä väärässä kohdassa. Se aristeli selvästi kaviotaan, mutta ammattimiehet huomasivat korjata asiat tähän lähtöön, Holopainen kertoi.

Pekka Henttonen antoi Fannikka-tammallaan kylmää kyytiä vastustajilleen ja pelaajille. Sukkelasti avannut valjakko ei kumarrellut nopeasti rinnalleen keulapaikkaa vaatimaan tullutta suosikki Palomestaria ja piti kaikkien hämmästykseksi asemansa maaliin asti. Fannikkaa oli rastattu Toto76-pelissä alle prosentti.

– Fannikka on joskus lähtenyt kovaa matkaan, eikä se yllättänyt, mutten olisi uskonut, että tamma pysyy keulassa loppuun asti. Olemme tähdänneet Fannikan kanssa jo vuoden verran ensi kesän kuningatarkilpailuun, ensimmäisen T76-voittonsa ajanut Henttonen paljasti.

Oikea Toto76-rivi, Helsinki 30.1.

Toto76-1: 9 Jaqueline Mon Ami

Toto76-2: 9 Nu I Nu

Toto76-3: 4 Fannikka

Toto76-4: 10 Celebration Song

Toto76-5: 12 Vitter

Toto76-6: 11 Golda Mercury

Toto76-7: 5 Amazing Soul

Seitsemän oikein -voitto-osuus 3300 euroa. Kuusi oikein 11,30 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt