Uljas

Ravit

Nuori yllätysnimi ajaa hurmiossa – ”Paljon on tullut oltua voittamattakin”

Julkaistu:

Toto65
Olli Koivunen, 20, on ottanut komennon alkuvuoden ohjastajamarkkinoilla ja hänen isänsä Harri antaa hyvä taustatukea kakkospaikalla.
Uusi ravivuosi on lähtenyt yllättävästi käyntiin. Kuskiliigan kärjessä ei ole Mika Forss, Ari Moilanen tai edes Torvisen veljekset. Siellä komeilevat Koivusen miehet.

Olli-poika on ajanut Vermon T65-ravien jälkeen yhdeksän voittoa ja  Harri-isä tulee voiton vähemmän narutelleena liigassa hyvänä kakkosena. Etenkin Olli voi olla tammikuun ryntäyksestään ylpeä.

Olli Koivunen ajoi tiistaina Teivossa kolme ja keskiviikkona Vermossa kaksi ykkössijaa. Toto65-ravien kovimmassa lähdössä hän ohjasti tyylikkään voiton isänsä valmentamalla Lecrossella.

Ohjastajalupaus tiesi, että pitkän matkan Voimaliigan suurimmat setelit jaetaan vasta lopussa. Kun väkivahva Un Euro vyöryi Lecrossen rinnalle kaksi kierrosta ennen maalia, Koivunen päästi sen järkevästi johtamaan joukkoa.

Koivunen katsoi aikansa koittaneen viimeisen takasuoran lopussa, missä hän hoputti ajokkinsa kärkeen ja samalla karkuun pitkältä takamatkalta lähteneiltä ykkössarjojen jyriltä. Hurjakuntoisen Lecrossen irtiotto piti maaliin asti, vaikka suuryllätystä havitellut Costatantisoldi lähestyi kovasti viime metreillä.

- Un Euro on niin vahva hevonen, etten missään vaiheessa halunnut ajaa sitä vatsaan. Saimme siitä sitä paitsi hyvää vetoapua. Lecrosse on järkyttävän hyvä hevonen, joka vain parantaa joka starttiin, Koivunen suitsutti syksyllä Turkuun muuttanutta ruunaa.

Koivusen työskentely yllätysvoiton ravanneen Dennis Bokon rattailla ei jättänyt myöskään toivomisen varaa. Hän piilotti takarivistä startanneen ruunan sisäradalle, missä se varjeli voimiaan loppusuoraa varten. Kirimerkin saatuaan Dennis Boko spurttasi herkästi voittoon.

- Sain tiistaina kaveriltani ohjeet ajaa Dennis Bokolla sisäradalle. Kun pääsimme viimeisellä takasuoralla nousemaan ulos, neuvot alkoivat tuntua toimivilta. Vaikkei ruuna ollut aiemmin voittanut Suomessa, tämän juoksun perusteella se tekee sen vielä uudelleen. Tosi hyvän makuinen hevonen, Koivunen kehui Risto Airaksisen valmennettavaa.

Olli Koivusen voitonnälkä ei ole vielä tyydytetty.

- Niin paljon on tullut oltua voittamattakin, että on välillä hienoa voitellakin lähtöjä, hän myhäili.

Harri Koivunen ajoi T65-voiton Jouni Kivelän kotivalmennuksessa olevalla Celebration Songilla, joka on kehittynyt pitkin harppauksin viime kuukausina.

Tamma ravaa ajoittain epävarmasti, muttei tunnu väsyvän millään. Koivunen käyttikin ajokkinsa pohjattomia voimavaroja hyväkseen matkalla, eikä vastustajilla ollut enää lopussa kiriherkkyyttä nousta uhkaamaan sitä vakavasti.
 
Viime vuosi oli yhtä juhlaa peräti 16 kertaa voittaneelle Global Optionille, mutta uusi kausi alkoi ruunalta täysin päinvastaisissa merkeissä. Se taipui tynkälähdössä keulasta lähes viimeiseksi.

Suursuosikin väsähtämisen jälkeen voittoon kirmasi omaa vauhtiaan itsensä uudelleen löytänyt Star Martini. Markku Niemisen suojattia ajoi Mika Forss.

Star Martinin viime vuosi oli toisin kuin Global Optionilla paha pettymys loistavan 4-vuotiskauden jälkeen. Hevonen jäi kevään jälkeen voitoitta. Tuoreimpien juoksujen perusteella ruunan taustajoukot voivat vihdoin huokaista helpotuksesta.

- Star Martini tuli todella helposti muista ohitse. Ei se vieläkään ihan sellainen ole kuin toissa vuonna, mutta oikeilla jäljillä nyt ollaan, Forss iloitsi.  

Voittajan ohjastajalla oli myös käsitys Global Optionin yllättävästä taipumisesta.

- Se ei heti rauhoittunut keulapaikalla, mikä tahtoo verottaa näillä pakkasilla.


Oikea Toto65-rivi, Vermo 13.1.

Toto65-1: 6 Star Martini
Toto65-2: 10 Celebration Song
Toto65-3: 3 Lecrosse
Toto65-4: 6 Backspin
Toto65-5: 11 Dennis Boko
Toto65-6: 11 Blackened

Kuusi oikein -voitto-osuus 2007,00 euroa. Viisi oikein 38,90 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt