Anja, Anita

Ravit

Muistatko tämän järisyttävän suomalaisjuoksun? ”En ole koskaan nähnyt vastaavaa”

Julkaistu:

RAVIT
Vieskerin vuoden 1997 Elitkampenin uskomaton laukanpaikkaus löytyy vihdoin 20 vuotta kilpailun jälkeen netin kätköistä.
Kaikki muistavat Vieskerin. Kaikki puhuvat oriin vuoden 1997 Elitkampenin laukanpaikkauksesta yliluonnollisena suorituksena. Varsinkin nuoremmilla raviharrastajilla ei ole kuitenkaan ollut mahdollista ihastella suoritusta tallenteelta, mutta sunnuntaina kyseisen lähdön videokuvaa ilmestyi viimein videopalvelu Youtubeen. Katso video ja määrittele itse, onko tämä raviurheilussa edes mahdollista.

Osaomistaja ja ohjastaja Kaarlo Ahokas muistelee Solvallan käänteitä IS Raveille ja on vieläkin ihmeissään.

– Olin jo valmistautunut kääntämään varikolle, sillä jäimme niin paljon muista. Ori kuitenkin päätti itse lähteä jahtaamaan joukkoa ja olin siinä vaiheessa pelkkä matkustaja, Ahokas selittää.

– Saimme joukon kiinni viimeisellä takasuoralla ja ajattelin, että ajelen tässä toisten takana loppusuoralle ja yritetään saada jotain matkarahaa. Ori kuitenkin ampaisi heti porukan kiinni saatuaan kolmannelle, vaikka koitin itseasiassa hieman hillitä sitä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Lopussa se puristi väkisin niukkaan voittoon. Eihän sen pitänyt olla mitenkään mahdollista, mutta Viesker päätti toisin. Se päätti voittaa sen(kin) kilpailun. Ei siinä hevosessa ollut rajoja.

Ahokas vietti kilpailun jälkeen aikaa ruotsalaislegenda Sören Nordinin luona. Nordinkin tunnusti nähneensä tuona päivän pitkän raviuransa uskomattomimman suorituksen.

– En ole koskaan Solvallassa tai missään muussakaan ravikilpailussa nähnyt mitään vastaavaa, Nordin oli todennut Ahokkaalle.

27 vuotta ja yhä jaksaa

Itse sankari on ehtinyt 27-vuoden ikään ja voi ikäänsä nähden vielä mainiosti. Kesällä ori näyttäytyi kunniavieraana Joensuun Kuninkuusraveissa ja juoksenteli kilpailuvarustuksessa intoa puhkuen.

– Välillä on pieniä murheita, mutta kokonaisuudessaan hevonen voi hyvin. Se astui viime vuonna sata tammaa ja jatkaa siitospuuhia niin kauan kuin se on mahdollista, Ahokas kertoo.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt