Toni, Anton

Ravit

Raviratojen kuninkaalle jouluaatosta tuli työpäivä

Julkaistu:

Ravit
Taustajoukot nautiskelivat jo joululahjasta Amerikan-matkalla. Kuningasta kiinnostanee enemmän ensi kesänä odottavat pehmeät paketit.
Jouluaatto ja joulupäivä ovat Suomessa ainoat ravivapaat päivät. Hevoset eivät kuitenkaan kalenteria katso. Monilla talleilla laitetaan joulunakin valjaat päälle. Myös hallitseva ravikuningas, maailmanennätyshevonen Jokivarren Kunkku käy lenkillä jouluaattona.

Lumi teki nimittäin tepposet Kunkun valmennussuunnitelmiin. Viimeisten treenien ennen joulua oli määrä olla aatonaattona, mutta edellisyönä kuninkaan valtakuntaan Pihtiputaalle satoi lunta ja valmennuspaikat menivät pöpperöisiksi. Sen takia treenit siirtyivät jouluaatolle.

– Yksittäisillä treenipäivillä ei ole niin suurta merkitystä, mutta aattona on tarkoitus ajaa muutamalla hevosella, jos vain pystytään. Aatonaattona ei ajettu yhtään, koska tilsoja vain lenteli. Varsinkaan Kunkun kanssa ei oteta mitään riskejä eikä treenata huonoissa olosuhteissa, valmentaja Antti Ojanperä kertoo.

Ojanperän tallilla on myös hevosten vesikahluuallas, jossa ravikuningas voi harrastaa liikuntaa, jos ulkona keli äityy ikäväksi. Lokakuussa kilpailukautensa päättäneellä Kunkulla on nyt meneillään peruskuntokausi ja kilpaileminen alkaa vasta maalis-huhtikuussa.


Hevoset eivät välttämättä joululahjoista perusta, mutta ensi kesän mahdolliset pehmeät paketit lienevät oripojan mieleen. Taustajoukkojen suunnitelmissa on vastata tammojen omistajien kysyntään eli Kunkulle on tiedossa suvunjatkopuuhia.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Siitä on tietynlainen ajatus, että Kunkulla astutetaan tammoja ensi kesänä. Hevonen pysyy kuitenkin kotona koko ajan, Ojanperä suostuu valaisemaan.

Voittorahoilla Amerikassa

Jokivarren Kunkun omistajat Arto Salmi ja Alpo Posti hehkuttivat kuninkuusravien juhlahumussa lähtevänsä voittorahoilla Amerikkaan ja ottavansa Ojanperän mukaan. Lapin miehet pitivät sanansa ja kuninkaan taustajoukot taisivat nautiskella merkittävimmän joululahjansa jo etukäteen marraskuisella reissulla.

Toisella mantereella keskityttiin lomailemiseen, mutta hevosiakin oli luonnollisesti ohjelmassa.

– Ensimmäinen viikko oltiin miesporukalla ja sen jälkeen minun ja Alpon vaimot tulivat vielä perässä. Kierreltiin paikkoja, käytiin raveissa ja hevoshuutokaupassa. Floridan rannallakin makoiltiin, Arto Salmi paljastaa.

– Huutokaupasta ei tarttunut hevosta mukaan, sillä aina kun osui hyvä hevonen kohdalle, hinta nousi turhan kovaksi.

Lähempänä joulua kuninkaan hovissa tyydytään käytännönläheisempiin lahjoihin. Maestron itsensä suurinta jouluherkkua lienee porkkanat ja valmentaja varautuu siihen, että Pihtiputaalle tulee lopulta kylmempi talvi.

– Saan varmasti mieluisan joululahjan, sillä ostin ne itse: lämpimiä sukkia, lämpimiä kenkiä ja lämpimiä hanskoja. Samansuuntaisia lahjoja on tiedossa tallin porukallekin, menestysvalmentaja Ojanperä naureskelee.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt