Ravit

Historiaa tehnyt suomalaishevonen kuoli järkyttävällä tavalla

Julkaistu:

Ravit
Historiallisen ravikuninkaan elämä päättyi traagisesti, kun se oli treenilenkillä varsojen kanssa.
Vuoden 2011 ravikuningas Villihotti menehtyi kesken valmennuslenkin Juvalla. Valmentaja Seppo Suuronen kertoo, että varsojen kanssa lenkkeilyt ori putosi yht’ äkkiä polvilleen ja kuoli liki välittömästi.

- Koska Villihottia ei ollut vakuutettu, sen kuolinsyytä ei tutkittu tarkemmin. Se haudattiin lähes saman tien. Jututin monia eläinlääkäreitä, ja he epäilivät, että Villihotilta olisi aortta revennyt tai iso verisuoni katkennut, Suuronen sanoo.

Suuroselle 13-vuotiaan oriin äkillinen menehtyminen tuli yllätyksenä.

- Villihotti ei ollut oikeastaan koskaan sairastanut virustauteja tai kuumeita. Ori joutui välillä olemaan 1,5 vuotta tauolla, mutta se johtui jalan reistaamisesta.

Villihotti tarjosi yhdessä tallikaverinsa Tuokkolan Touhon kanssa raviyleisölle ikimuistoisen ja historiallisen kamppailun vuoden 2011 kuninkuuskilpailussa.

Tallikaverukset saivat kolmella osamatkalla täsmälleen saman kokonaisajan. Tämän jälkeen ravikuninkaan titteli ratkesi Villihotin eduksi paremman viimeisen matkan sijoituksen perusteella. Kuninkuuskilpailussa ei ole koskaan nähty yhtä tasaista taistoa.

Villihotin omistivat Suuronen ja Toni Lasila. Ori voitti kymmenen kauden aikana 31 lähtöä ja ansaitsi liki 240000 euroa. Siitä on 116 rekisteröityä jälkeläistä. Viime vuosina ravikuninkaan suosio jalostuksessa oli ollut vähenemään päin.

Villihotti oli kilpaillut viimeksi maaliskuussa. Suuronen ei ollut varma, olisiko hän yrittänyt tuoda sen vielä radoille.

Villihotin traagisesta menehtymisestä uutisoi ensimmäisenä Hevosurheilu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt