Silja, Selja

Ravit

Pöllyttääkö tämä hevonen jälleen suosikin erikoisessa kilpailussa?

Julkaistu:

Toto65
Ohjastajat saavat olla Vermossa varuillaan, etteivät kierrokset mene heiltä sekaisin erikoisella kilpailumatkalla. Viime vuoden sankari on haastajan roolissa.
Keskiviikon herkkupala on neljän kilometrin maraton. Poikkeuksellisella matkalla juostava kilpailu on vakiinnuttanut asemansa joulun alla ajettavissa Vermon Toto65-raveissa.

Lähdössä on tänä vuonna revanssin tuoksu. Selvänä suosikkina starttaa Global Kid, joka on kenties maan vahvin ravuri. Ruuna ei ole kuitenkaan vielä syystä tai toisesta onnistunut voittamaan kyseistä lähtöä aikaisemmin.

Global Kid laukkasi vuosi sitten, kun se ei kyennyt vastaamaan Minos Vangin hurjaan takasuoran spurttiin. Minos Vang jatkoi tämän jälkeen hallittuun voittoon ja askeleensa korjannut Global Kid joutui hyvästä loppuvedostaan huolimatta tyytymään kolmossijaan.

Mikäli Minos Vang onnistuu uusimaan voittonsa, se olisi suurempi yllätys kuin viime joulukuussa. Hevosen tulosrivissä ei näy yhtään totosijaa.  Viime sijoitukset eivät kuitenkaan anna oikeaa kuvaa ruunan vaarallisuudesta.

- Minos Vang on tullut kilpailujen myötä hyvään kuntoon tauon jälkeen. Ennen viime juoksua sen starttiväli oli venähtänyt vähän pitkäksi, valmentaja Ville Tonttila huomauttaa.

Tonttila oli myös viime vuoden lähdössä Minos Vangin kuskina, mutta hänen valmennukseensa se siirtyi vasta tänä syksynä.

Hänellä on selkeä näkemys, minkä vuoksi erikoinen kilpailumatka sopii hyvin Minos Vangille.

- Sellainen 18-20 -vauhti on sille vain hölkkää. Ensimmäinen kierros käy ruunalle verryttelystä. Koska matkalla ei pidä mennä niin lujaa, hevosen ravi pysyy tavallista paremmin ryhdissä myös kaarteissa, Tonttila sanoo.

Tonttila lupaa puolustaa tosissaan voittoa, mutta tunnustaa suosikin vaarallisuuden.

- Global Kid on niin älyttömän vahva, että sitä on varmasti vaikea lyödä, ellei se laukkaile. Se voi päästä matkalla vaikka 50 metrin päähän meiltä karkuun. Pätkällä Minos Vang on kyllä sitä nopeampi, Tonttila spekuloi.

Suosikki karsastaa kurakeliä

Global Kidin valmentaja Tapio Mäki-Tulokas viestittää, että ruunalla on kaikki kunnossa. Hevonen on voittanut kaksi viime juoksuaan. 

Pelaajien kannattaa Mäki-Tulokkaan mielestä kuitenkin varmistaa rataolosuhteet, ennen kuin pelaavat sitä ainakaan varmaksi voittajaksi. Voimakaspotkuinen hevonen vaatii pitävän alustan.

Kun ruuna kilpaili kuun alussa Porissa kuraisella kaviouralla, se floppasi melko pahasti.

- Silloin kurakeli ei sopinut Global Kidille yhtään, vaikka se on vahva hevonen. Kuskin mukaan se vain junnasi tasaisesti 20-vauhtia, kun ei saanut tarpeeksi pitoa askeliinsa, Mäki-Tulokas kertoo.

- Täytyy toivoa, ettei tule kovia vesisateita, jotta rata pysyisi ruunalle tarpeeksi pitävänä. Global Kidin kunto on kyllä hyvällä mallilla, ja siltä pitää odottaa sopivalla matkalla vahvaa panosta.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt