Uljas

Ravit

Joko sankaria juhlitaan vihdoin? – hevonen kohtasi viimeksi suurta vääryyttä

Julkaistu:

Toto65
Vastustajan ajosuoritus pilasi edelliskerralla Hunters Heron voitonmahdollisuudet. Keskiviikkona ruuna saa mahdollisuuden revanssiin.
Epäonnensoturi Hunters Hero metsästää yhä kauden avausvoittoaan. Mahdollisuudet voittamiseen alkavat olla tältä vuodelta vähissä, mutta keskiviikkona Vermossa on Arto Karvisen valmennettavalla oiva tilaisuus menestyä.

Viimeksi Hunters Hero nähtiin kilpailemassa kuukausi sitten. Silloinkin hevosen kilpavirettä testattiin Toto65-raveissa. Hevosen suorituksessa ei ollut muuten mitään vikaa, mutta laukat veivät mahdollisuudet pärjätä. Tai näin ainakin ohjastaja Tommi Kylliäinen epäili toisen laukan jälkeen.

- Kylliäinen lopetti ajamisen toisen laukan jälkeen, mutta hevonen päätti jotain aivan muuta. Veikkaan lopetuksen olleen kovin Tommilla koskaan, vaikka hän on ajanut sellaisellakin hevosella kuin Womanizer S. Viimeiset 200 metriä kellotin, mutta en uskalla sanoa ääneen mitkä lukemat sain, Karvinen kertoi salamyhkäisesti.

Ensimmäinen laukka yllätti jo alkutohinoissa, kun ruuna puhkui intoa lähtöauton takana. Viimeisen takasuoran kielletylle askellajille sortuminen johtui hevosesta ja ohjastajasta riippumattomasta syystä.

- Toinen laukka tuli, kun kanssakilpailija ajoi suoraan päälle. Hän ei katsonut ollenkaan taakseen kiriin lähtiessä. Tommi huusi kuin leijona " ***tanan puusilmä" Varmaan olisi nokkaan kopauttanut, mikäli olisivat yhtä aikaa tulleet pois radalta, Karvinen vitsaili.

Kylliäisen harmituksen lähdön aikana uskoi, sillä toiseen laukkaan paloi menestystä. Hänen mukaansa Hunters Hero olisi pystynyt jopa voittamaan ilman toista laukkaa.

Pullistelun takia taukoa

Hunters Heron oli tarkoitus ottaa revanssi heti viikon päästä, mutta epäonni jatkui. Tällä kertaa jo ennen kilpailusuoritusta.

- Marraskuun lopun poissaolo johtui haaverista. Hunters Hero hyppäsi pystyyn esitelläkseen itseään tammoille. Eläinlääkärin päätöksellä polveaan kolhaissut joutui jäämään pois startista.

Taukoa on nyt haaverin takia kertynyt kuukausi, mutta Karvinen ei usko sen näkyvän otteissa. Hänen mukaansa hevosta ei ole tarvinnut suuremmin pöllyytellä lähtöä varten.

- Maanantaina ajettiin pätkää kotona. 20-vauhtia päästeltiin menemään. Muut eivät tallilla usko minun metodeihin, että hevonen pystyy olemaan iskussa vähälläkin ajolla.

Pärjäämisodotukset ovat Karvisella kärkipäässä illan kolmannessa Toto65-kohteessa.

- Lähtö vaikuttaa tasaiselta. Ruuna pystyy lähtemään lujaa, mutta Tommi saa miettiä taktiikat. Kolmen nippuun odotan Hunters Heroa.

Jatkosuunnitelmia katsellaan Hunters Heron treenarin mukaan kisan jälkeen, mutta kilpailemisen on tarkoitus jatkua aktiivisena.

- Talvi on tarkoitus ajaa kilpaa, kun ajot ovat jääneet nyt vähälle. Joulun aatonaattona olisi mailin matkalla kilpailu tarjolla, jota ei ole koskaan aikaisemmin ajettu. Katsotaan osallistumista tarkemmin tämän startin jälkeen, Karvinen toteaa.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt