Aune, Oona

Ravit

Menestysvalmentaja pelästyi kulkutautia – ”Silloin olisi laulut laulettu pitkäksi ajaksi”

Julkaistu:

Toto65
Erkki-Pekka Mäkinen ehti pelästyä, että kilpailumatka Ruotsiin olisi koitunut hänen tallinsa tuhoksi. Virustaudin välttäneet tamperelaisravurit ovat keskiviikkona valmiita kasvattamaan voittosaldojaan.
Maan pääradan valmentajatilastoa johtava Mäkinen tuo Vermoon kaksi tauolla ollutta hevostaan. Monesti valmentajat varoittelevat starttaamattomuuden haitoista, mutta tamperelaistreenari ei tapansa mukaan kainostele odotuksissaan.

Ensimmäisenä Mäkinen jahtaa Toto65-voittoa Jamiesonilla. Ruunan pitkä menestysputki katkesi elokuun lopussa kolmeen heikkoon sijoitukseen. Hevonen ei ole ollut paussilla terveysongelmien vuoksi, vaan valmentajalla on kilpailemattomuudelle aivan toisenlainen selitys.

- 12, 11, 12. Äkkiä siinä Tuhkimo-tarina loppuu tuollaisilta lähtöradoilta, Mäkinen sanoo.

- Laitoin Jamiesonin tauolle ja jatkoin sen treenaamista. Ja kas kummaa, keskiviikkona meillä onkin ykkösrata.

Mäkinen ei ole varma, riittääkö hänen hevosensa lähtönopeus keulapaikan varjelemiseen. Se ei häntä kuitenkaan huoleta.

- Jamieson tulee paikasta kuin paikasta. Etenkin selkäreissun jälkeen se voisi spurtata terävästi. Ruuna palaa kilpailuihin vähän entistä ehompana ja pystyy varmasti 13,7-13,8 –aikaan. Eikö sellainen ole ihan hyvä syystulos? Mäkinen kyselee.

Arvontakoneelle kyytiä

Mikäli Mäkinen saisi ottaa kyytiläisen keskiviikon starttiin, se olisi Suomen Hippoksen rata-arvontakone. Hänen mielestään se jakaa hevosille lähtöpaikkoja epäoikeudenmukaisesti.

- Jos sen koneen sitoisi kärryjen perään, niin eivätköhän siinäkin osat lohkeaisi vihdoin paikoilleen parin kierroksen jälkeen, Mäkinen hekottaa.

Mäkinen myöntää odottavansa voittoa myös toiselta ajokiltaan, Classic St Patilta. Sen vajaan kahden kuukauden kilpailutauko on ollut pakon sanelemaa.

- Ruuna sairastui elokuisella Ruotsin reissulla. Ehdin jo pelästyä, että sille tuli virustauti, jolloin EP:n laulut olisi ollut laulettu pitkäksi ajaksi. Onneksi kyse oli kuitenkin bakteeriperäisestä sairaudesta, joten tauti ei päässyt tarttumaan tallin muihin hevosiin, Mäkinen siunailee.

Mäkinen kertoo, että tauko venähti näin pitkäksi, koska kortisonilääkkeillä on kuukauden varoajat.

- Classic St Pat on kyllä kovapäinen hevonen, kun kamppaili viimeksi niin hyvin perille, vaikka paljastui startin jälkeen kipeäksi. Ruuna on ollut erittäin hyvän tuntuinen, ihan samanlainen kuin parhaimmillaan ollessaan ennen taukoa, Mäkinen vakuuttaa.

Edes uloin lähtöpaikka ei lannista optimistista valmentajaa.

- Classic St Pat avaa sitä kovempaa, mitä ulompaa lähtee. Odotan siltä ihan voittoa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt