Toni, Anton

Ravit

Varsatähdellä takana uran pisin kuiva kausi: "Tulevaisuuteen riittää luottoa"

Julkaistu:

TOTO65
Koivikon Kallea ei ole nähty voittajaesittelyssä hetkeen, mutta valmentaja Markus Porokka on varsin luottavainen tulevaisuuden ja tauolta paluun suhteen.
Koivikon Kalle onnistui ikäluokkavuosinaan harvinaisessa tuplassa, sillä se keräsi komean potin voittamalla sekä Kriteriumin että Derbyn. Ikäluokkaansa hallinneelle oriille asetettiin luonnollisesti kovat odotukset edessäolleelle hyppäykselle avoimiin suomenhevoslähtöihin.

Kuusivuotiskausi on kuitenkin ollut hieman hankala, joka ei toki ole kovinkaan poikkeuksellista paljon rahaa ikäluokkalähdöissä ansainneiden hevosten kohdalla. Kauden kaksitoista starttia on tuonut "vain" kaksi ykkössijaa. Markus Porokan Juuan tallilla ei ole kuitenkaan huolestuttu tai ainakaan painettu paniikkinappulaa.

- Mielestäni olemme aika lailla aikataulussa ja hevosen tulevaisuuteen riittää luottoa. Ori ei ole missään nimessä ollut huono ja sillä on lisäksi ollut jonkin verran terveysongelmia. Ei mitään vakavampaa, mutta kuitenkin. Onhan se pariin kertaa tapellut siltikin huippujen kanssa lähes tasapäin, Porokka huomauttaa.

- "Kalle" on aikuistunut kovasti ja kehittynytkin monella mittarilla. Nopeutta sillä on ollut aina, mutta nyt se on mielestäni saanut kovuutta ja kestävyyttä lisää. Ne on vain nuo avoimet lähdöt niin hurjan kovia, ettei sinne hypätä kuusivuotiaana suoraan voittelemaan.

Porokka muistuttaa myös aiheellisesti, että tämä kausi on jo lähtökohtaisesti ollut sisäänajokausi ja läpimurron aika on realistisella aikataululla seitsemän-kahdeksanvuotiaana.

- Se kovuus ja rutiini pitää vain ensin hankkia. Ehkä se hieman valehtelee, kun tällainen hevonen on omassa ikäluokassaan ylivoimainen ja kuvitellaan erheellisesti, että se sama meno jatkuu aikuisten seassa.

Koivikon Kallen kausi on pitänyt sisällään positiivisiakin asioita tulosten ja terveysmurheiden takana.

- Aiempina vuosina sen kanssa oltiin aika ajoin purjeessa esimerkiksi ennen lähtöä, mutta se on muuttunut sillä saralla onneksi paljon. Kai se on myös sitä aikuistumista. Se sai alkaa tänä vuonna astumaan ja olisiko poika päässyt purkamaan siinä touhussa liiat paineensa.

Lahteen rekisteröidyn Team Kallellaan -porukan omistama ori päättää keskiviikkona kahden kuukauden taukonsa, mutta Porokka odottaa siltä heti hyvää suoritusta.

- Se meni pari viikkoa sitten hiitin 27/2000 ja se oli sille oikein positiivinen suoritus, sillä Kalle ei yleensä innostu kotona kovin kovaan vauhtiin. En osaa olla tauosta hirveän huolissaan.

Pelaajat ovat pudottaneet Koivikon Kallen selkeäksi kolmoshevoseksi Tähen Topeliuksen ja Helmen Vilin takana, mutta valmentaja ei täysin allekirjoita tilannetta.

- Meillä on kuitenkin ihan hyviä näyttöjä avoimista lähdöistä, vaikkei ykkösiä ja suosikkikaksikko on juhlinut lähinnä iltaraveissa, mutta pelaajat pelaa ja valmentajat valmentaa. En henkilökohtaisesti kyllä yllättyisi voitosta.

Kuusivuotiaan oriin tarkka aikataulu kohti läpimurtokausia on vielä auki.

- Katsotaan nyt miten pyörä pyörii keskiviikkona. Hevonen toimisi hyvin hokkikengässäkin, joten sen puolesta ei olisi esteitä jatkaa kautta pidemmälle syksyyn ja talveen. Jossain vaiheessahan se tauko tulee, mutta se tulee sitten kun se tulee.

- Ei meillä ole tässä mitään paineita tälle syksylle. Tulevaisuuden isot kisat ovat sellaisia, että ne ajetaan joka vuosi. Ikäluokkakisoissa oli oma jännityksensä, sillä niissä voittoon saa vain sen yhden mahdollisuuden, Porokka järkeilee.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›