Laura

Ravit

Väsymätön jyrä voittojahdissa — "Puskee eteenpäin kuin niittokone"

Julkaistu:

Toto65
Kahdesti peräkkäin epäonnistunut nimihirviö Sonearandyetsofar hakee hyvitystä Vermossa kovin odotuksin.
Kari Savolaisen valmentaman väkivahvan tamman orastava voittoputki katkesi toissa juoksussa Jyväskylässä, kun juoksu ei sujunut odotetusti.

- Jyväskylässä kärsimme kaikesta mahdollisesta harmista. Lähtö uusittiin ensin hieman erikoisesti. Hyväksytyssä lähtöyrityksessä kuski joutui kääntämään hevosen aivan paikallaan ja se jäi alun laukassa 60 metriä, Savolainen sadattelee.

Pahasta laukasta huolimatta Sonearandyetsofar olisi valmentajansa mukaan pystynyt menestymään paremmin sujuneella juoksulla.

- Tamma hävisi lopulta vain 20 metriä Hillbilly Hildalle ja kumppaneille, vaikka pääsi vasta loppusuoran alussa irti. Juoksun paremmin onnistuessa voittokin olisi ollut vielä lähellä.

Parivaljakon epäonni jatkui viime startissa Forssassa. Alun ulkoradoilla kiertelyn jälkeen tamma matkasi viimeisellä kierroksella johtavan takana, mistä ponkaisi täysin odottamatta laukalle.

- Viimeksi Sonearandyetsofar laukkasi sadan prosentin varmuudella voittonsa. Muilla oli jo väsyneet hevoset, mutta meillä oli vielä voimia. Johonkin hevonen kuitenkin kompastui yllättäen.

Tällä kertaa lahjakas tamma kilpailee pitkällä 3100 metrin matkalla, jolla voitti Vermossa elokuussa. Jaksava menijä ei mittaa matkaa, eikä heitä pyyhettä kehään ensimmäisenä.

- Hevosen vahvuus on väsymättömyys. Tamma pystyy puskemaan ulkoratoja pitkin eteenpäin kuin niittokone. Muiden hevosten pitää saada pitkällä matkalla hengähtää hetken ajan, mutta tällä ei tarvitse taukoja viettää.

Nurmijärveläisvalmentaja odottaa suunnan kääntyvän jälleen kohti menestystä Vermossa.

- Ainahan nämä pitää ajaa ensin, mutta tiedän meillä olevan parhaan hevosen. Odotan tamman voittavan lähdön, Savolainen päättää itseluottamusta uhkuen.Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt