Liisa, Elisa

Ravit

Järjenvastainen päällekarkaus raveissa – nainen hyökkäsi radalle ja ohjastajan kimppuun

Julkaistu:

Danneron raveissa Ruotsissa nähtiin maanantaina erikoinen tilanne, kun kuuluisan kylmäverihevosen omistaja hyökkäsi amatööriohjastajan kimppuun.
Tähtiravuri Månprinsen A.M:n osaomistaja Anna-Maria Öbergin päässä sumeni maanantai-iltana Dannerossa. Tilanne sai alkunsa, kun amatööriohjastaja Thomas Andemyr menetti hevosensa hallinnan kesken ravilähdön. Valjakko häiritsi useita hevosia ja törmäsi Öbergin avomiehen Gunnar Melanderin ohjastamaan hevoseen, aiheuttaen Melanderin putoamisen kärryiltä.

- Öberg juoksi radalle, kävi minuun kiinni, löi kypäräsuojukseni rikki ja alkoi hakata minua sillä. Hän huusi minulle, että olen idiootti, eikä minulla pitäisi olla mitään asiaa raviradalle, Andemyr selosti Trav365:lle.

- Tiedän olevani syypää onnettomuuteen, mutta en tietenkään aiheuttanut tahallani vaaraa. En voi uskoa, että joku käyttäytyy onnettomuuden jälkimainingeissa tuolla tavalla. Ymmärrän, että kesken ravikilpailujen ollaan tunteellisessa tilassa, mutta en ole koskaan edes ajatellut, että joku voisi raveissa käydä kimppuuni.

Andemyrillä olisi mahdollisuus tehdä tapahtuneesta rikosilmoitus, mutta toistaiseksi mies vielä pohtii jatkotoimia.

- Katsotaan miten asia kehittyy. En haluaisi lähteä sille tielle, mutta toisaalta haluaisin pitää huolta, ettei tällainen olisi mahdollista tulevaisuudessa.

- Minun arvomaailmassani ihmiset seisovat tekojensa takana. Tuollaisten tekojen jälkeen olisi hyvä saada edes anteeksipyyntö, mutta minuun ei ole oltu yhteyksissä. Jäin odottamaan ravien loppuun saakka, että hän olisi edes tullut keskustelemaan kanssani tapahtuneesta, Andemyr huokaisi.

Onnettomuudesta selvittiin ilman fyysisiä vahinkoja, samoin kuin väkivaltaisista seuraamuksista. Ruotsin ravien keskusjärjestö langetti nopealla aikataululla alustavia sanktioita päällekarkaajalle. Asia tutkitaan huolellisesti ja siihen saakka Öberg on porttikiellossa kaikilla Ruotsin raviradoilla.

"Olin peloissani ja shokissa"


Myös Öberg kommentoi tapahtunutta Trav365:lle.

- Näin Gunnarin lentävän kärryiltä. Olin peloissani ja shokissa, Öberg puolustautuu.

Öberg kertoo voivansa erittäin pahoin tapahtuneen takia, mutta ei halunnut lähettää minkäänlaisia terveisiä Andemyrille tai ole edes harkinnut pyytävänsä anteeksi.

- Olen onnellinen, että sain mieheni ja hevosen terveenä kotiin.

Tilanteen vakavuudesta antaa kuvaa Trav365:n saama silminnäkijähavainto, joka tuli toiselta amatöörivalmentajalta Hanz Johanssonilta.

- Öberg oli aivan sekaisin. Radan vieressä oli useita ihmisiä lisäkseni ja huusimme hänelle, että lopeta. Yksi huutajista oli ohjastaja Andemyrin äiti. Öberg heitti härdellin päätteeksi kypäräsuojuksen häntä kohti. Minäkin sain osakseni täyslaidallisen tekstiä, eikä minunkaan kaltaisteni kuulemma tulisi olla missään tekemisissä raviurheilun kanssa.

- Se tilanne oli kuin näytelmästä. Todella hämmentävä ja epäuskottava. Ei voi olla mahdollista, että radalle voi sännätä noin ja käydä ohjastajan kimppuun, Johansson ihmetteli.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt