Saana, Saini

Ravit

Ravipäättäjä kohua herättäneestä haastattelusta: "Minua tulkittiin väärin"

Julkaistu:

Ravit
Suomen Hippoksen hallituksen jäsenen Janne Ojasen viimeviikkoiset kommentit hämmensivät ravikenttää. Mies puolustautuu väärinkäsityksellä.
Suomen Hippoksen hallituksen jäsen Janne Ojanen nousi peliyhtiöiden yhdistämisuutisen jälkimainingeissa esiin kärkkäillä raviurheilua koskevilla lausunnoilla. Mies haluaa oikoa Yle:n artikkelista saatuja käsityksiä.

- Toimittaja ei ole oikein ymmärtänyt kaikkia sanomisiani sillä lailla, kuin olen ne tarkoittanut, Ojanen puolustautuu.

- En lähde täysin moittimaan häntä, olen ehkä itsekin muotoillut muutaman asian huonosti.

Suurin hämmennys nousi kommenteista, joissa Ojanen vaatii ammattilaisia ja amatöörejä eri lokeroihin.

Suomessa on paljon huippuhevosia amatöörien käsissä ja Ojasen sanomisista tulee kuva, että vain ammattilaiset saisivat kilpailla huippulähdöissä. Tämä pudottaisi useita hienoja ravureita alempaan kastiin, tai vaatisi niiden siirtämistä ammattilaisten käsiin. Varsinkaan suomenhevospuolella tähän ollaan tuskin halukkaita.

- Nämä kommentit liittyivät myös kilpailukalenterin rakentamiseen. Meidän pitää saada selkeitä profiilipäiviä, joissa esiintyvät tähdet ja samoin päiviä, jotka ovat enemmän harrastelijoille. En tietenkään olisi rajoittamassa mitään ryhmää huippu-urheilun ulkopuolelle, mikäli heidän hevosensa ovat huippulaatua.

- Raviurheilu tarvitsee sekä ammattilaisia että amatöörejä. Meidän tasomme ei kuitenkaan kestä sitä, että huippuhevoset on ripoteltu pitkin viikkoa, eivätkä kohtaa toisiaan mielenkiintoisissa taistoissa.

- On selvää, että ala kaipaa muutoksia ja erityisesti kilpailukalenteria on terävöitettävä. Haastattelussa puhuin tarjonnan tasapaksuudesta ja siitä asiasta haluan toki eroon.

Ojanen sanoo, että ammattilaisten talous on turvattava ja amatööreille on tarjottava harrastusmahdollisuuksia.

- Palkinnot on saatava paremmalle tasolle ainakin siellä, missä huiput ravaavat.

Ojasen rooli Suomen Hippoksen hallituksessa herättää kysymyksen, että mitä mies aikoo asemassaan tehdä näiden muutosten eteen.

- Ei Hippos voi yksin ja pakolla alkaa hämmentämään. Toivoisin, että radat ymmärtäisivät ongelmat ja asioista voitaisiin yhdessä keskustella. Sitä kautta muutos pystytään tekemään, Ojanen muistuttaa.

- Ei tämä ole yhden ihmisen, tai yhden instanssin show. Mukana on monta sidosryhmää. Kaikkien on luovuttava jostain saadakseen jotain.

Ojasen mielestä raviratojen roolit on selkiytettävä.

- Kalenterissa tulee olla vakiopäivät isommille radoille ja säännöllisyyden ympärille on helpompi kehittää tuotetta ja sen laatua. Ratoja tulisi roolittaa ja ravipäiviä tulisi roolittaa. Nyt on jo pitkään oltu hyvin sekavassa tilassa, kun kaikkien on tehtävä vähän kaikkea. Tekemisestä puuttuu se terävä kärki ja kiinnostava huipputaso.

- Meidän on päästävä tilaan, jossa on selkeitä profiiliratoja, jotka palvelevat ammattilaistasoa ja sitten on ratoja, joiden rooli on tukea harrastajapuolta.

Hallituksen jäsen muistuttaa, etteivät suurimmat ongelmakohdat ole yksinkertaisia asioita, eivätkä helposti muutettavissa.

- Ei niihin ole yhtä ja ainoaa totuutta edes olemassa, mutta jostain meidän on yhdessä aloitettava niitä muuttamaan.

Ojanen haluaa lopuksi erikseen muistuttaa kesäratojen merkityksestä.

- Kesäravit kiinnostavat ja ovat nostaneet päätään. Niille pitäisi antaa niiden vuodenaikana vieläkin isompi rooli ja tänä aikana isoimmat radat voisivat aivan hyvin pitää lomaa, Ojanen sanoo.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt