Saana, Saini

Ravit

Promilleja puhaltanut alaikäinen ponikuski rikkoi rangaistustaan - kilpailukieltoa jouduttiin pidentämään

Julkaistu:

Lisärangaistus
Joensuun Kuninkuusraveissa elokuun alussa kohua herättäneen ponikuskin kolmen kuukauden kilpailukieltoa on pidennetty.
Suomen Hippoksen sääntövaliokunnan langettama kuukauden lisärangaistus johtuu siitä, ettei 17-vuotias ohjastaja ole noudattanut kilpailukieltoonsa liittyviä määräyksiä. Hän on ollut ponien kanssa tekemisissä kaksissa kilpailuissa, vaikka se on ehdottomasti kielletty.

- Ypäjällä häntä huomautettiin asiasta, mutta toinen kerta Tampereen raveissa johti lisärangaistukseen, sääntövaliokunnan sihteeri Juhani Junttila kertoi Hevosurheilulle.

- En tiedä, minkä ponin kanssa kilpailukiellossa ollut tyttö oli kosketuksissa Ypäjän Ponikuninkuusraveissa, mutta Teivossa hän oli ainakin käsitellyt valmennuksessaan ennen kilpailukieltoaan ollutta ponia. Kilpailukiellon aikana henkilöt eivät saa kilpailuaikana valjastaa ja olla tekemisissä ponien kanssa, Hippoksen kilpailutoimenjohtaja Jukka Niskanen täsmensi IS Raveille.

Alaikäinen ponikuski puhalsi Joensuun Kuninkuusraveissa alkometriin 0,31 promillea eikä päässyt ohjastamaan. Ponilähdöissä on nollatoleranssi. Ravihevosten lähdöissä kilpailukiellon raja on 0,5 promillea.

Edit. Otsikosta muutettu 31.8. klo 9.38 sana niskuroi sanaksi rikkoi.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›