Ismo

Ravit

Pysäyttääkö ME-ravuri ravikuninkaan voittokulun: "Kaikkia kunnioitetaan, ketään ei nöyristellä"

Julkaistu:

POHJOISMAIDEN MESTARUUS
Ravikuningas Jokivarren Kunkku yrittää lauantain PM-kisassa katkaista suomalaishevosten yhdeksän vuoden tappiokierteen.
Turun Metsämäki isännöi kylmäveristen Pohjoismaiden Mestaruus -lähtöä. Vuonna 2006 henkiin herätetty taisto ei ole uuden tulemisensa jälkeen nähnyt suomalaisvoittajaa ja edellinen sinivalkoinen juhla on Vieskerin voitto vuodelta 1999.

Hurmiolliseen iskuun noussut Jokivarren Kunkku kohtaa tänä vuonna maanmiestensä lisäksi kolme kovaa norjalaishaastajaa, kun meren yli saapuvat Tekno Odin, Tekno Jerken ja Föynland Kongen.

Jokivarren Kunkku nousi Joensuussa ravikuninkaaksi ja jatkoi Suur-Hollola -ajosta alkanutta lähes järjenvastaista menoaa. Matkalla on rikkontunut ME, SE ja kuninkuuskilpailun kokonaisaikaennätys. Ori sai luonnollisesti hieman hengähtää Joensuun jälkeen, mutta valmentaja Antti Ojanperä lupaa hevosen palaavan kovassa iskussa.

- Viikon se sai ottaa aika rauhassa. Nyt on jo jonkin aikaa menty normaalitreeniä ja aivan miehekkäästikin on päästetty. Hevonen on virkeä ja tuntuisi vain parantaneen kovasta kuninkuuskisasta. Tottahan se hieman jäseniin käy tuollainen rupeama, Ojanperä tunnustaa.

Jokivarren Kunkku ei ole tänä vuonna kohdannut "tupsujaloiksi" kutsuttuja norjalaishirmuja, mutta Ojanperä ei pelkää.

- Kovia hevosia kai ne ovat. Niitä kunnioitetaan siinä missä suomalaistovereitakin, mutta eiköhän me olla siinä asemassa, ettei meidän tarvitse nöyristellä ketään. Mielenkiintoahan ne vain tuovat. Toivottavasti saadaan pitkästä aikaa suomalainen voittaja.

Omistajien aiemmista ajatuksista poiketen Kunkku ei ole jäämässä tauolle PM-ravien jälkeen.

- Tauosta tulisi aivan liian pitkä ensi kautta ajatellen. Hevonen on iskussa, lähtöjä riittää, joten eiköhän me jonkin aikaa jatketa. Se on tietenkin eri asia, mikäli tapahtuu jotain poikkeavaa. Talvella tosin taatusti ollaan radoilta poissa.

Lähtörata-arvonta toi suomalaissuosikille yhden murheen, sillä se joutui takariviin ensimmäistä kertaa sitten Kuopion 2013 Kuninkuusravien Pikkukunkun.

- Nopealla avaajalla olisi tietysti ollut selkeämpää ja mieluisampaa lähteä eturivistä, mutta nyt se on noin ja eiköhän se osaa sieltäkin kiihdyttää. Ellei osaa, niin johan nyt on korkea aika opetella, Ojanperä naureskelee.

Lähtörata-arvonta laski myös ennakkoon kovimman norjalaisen Tekno Odinin taustajoukkojen odotuksia. Toukokuussa lyhyen voltin ME:n 20,2 kiskaissut ori joutui eturivin uloimmalle radalle.

- Huonolta lähtöpaikalta startataan matalalla profiililla ja kaikki kolmannesta sijasta ylöspäin on bonusta,  Elfinn Edvartsen toteaa Twitter-tilillään.

Kylmäveristen Pohjoismaiden Mestaruus 2100 metriä 1. Palkinto 30000 euroa. Lähtö 10. Turku 22.8.2015.

1. Tekno Jerken (Norja)
2. Köppinen
3. Suivikas
4. Marat
5. Tuikun Poju
6. Tapsan Tahti
7. Föynland Kongen (Norja)
8. Tekno Odin (Norja)
9. Jokivarren Kunkku
10. A.T. Visku
11. Camri (jää pois)
12. Vieskerin Valo
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›