Uljas

Ravit

Riihimäellä luvassa värikäs ravihaasteajo: "Pelottaa omat otteet ja vähän muidenkin"

Julkaistu:

RIIHIMÄKI
Riihimäen sunnuntairaveissa kilpailevat Kari Lähdekorven haastamat raviammattilaiset, joille ohjastaminen on kuitenkin harvinaisempi kokemus.

Riihimäen sunnuntairavien kahdeksas lähtö on mielenkiintoinen haasteajo, johon ravipersoona Kari Lähdekorpi on kutsunut ohjastajiksi hieman harvemmin hevosten ohjissa kilpailuissa nähtäviä alan ammattilaisia.

- Yleensä kun sanotaan, että joku on tässä lähdössä vaarallinen, puhutaan hyvästä hevosesta. Tällä kertaa se vaarallinen saa erilaisen merkityksen, Lähdekorpi nauraa.

- Rehellisesti sanottuna pelottaa omat otteet ja vähän muidenkin.

Toimittajia, juontajia, ravivalmentajia, järjestöväkeä ja eläköityneitä ammattilaisia.


Yhden poisjäännin myötä yhdentoista hevosen ja ohjastajan koitokseksi supistuneessa lähdössä menneiden aikojen tähtiä edustavat Houston Laukon takaa tuttu Pekka Yli-Houhala ja 70-luvun menestyjä Pertti Livisti.

Naisenergiaa tuovat tv-kasvot Joanna Kuvaja, Sara Perttunen sekä miehensä Jarno Kauhasen kanssa menestystä niittänyt Minna Kauhanen. Perttusella on kokemusta poni- ja monté-lähdöistä, mutta ei ravilähdöistä. Kuvaja on ohjastanut ravilähdössä kerran aiemmin. Menestyshevosten Womanizerin, Stoneisle Lilianin ja Regent Zetin omistaja-hoitaja Kauhanen ohjasti ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan starttinsa tänä kesänä.

Järjestöpuolen edustajina on ex-ravivalmentaja ja Hippoksen hallituksen jäsen Lähdekorven lisäksi Turun raviradan toimitusjohtaja Ilmari Halinen.

Tapio Mäki-Tulokas ja Olli Lähtinen ovat tämän hetken menestyjiä ravivalmentajina, mutta ohjastavat hyvin harvoin omilla valmennettavillaan. Kumpikin on tosin tehnyt vahvaa jälkeä sillä Mäki-Tuloksen on ottanut kolme voittoa viidestä startista ja Lähtinen samat kolme ykköstä kuudesta startista.

Hevosurheilu-lehden toimittaja Harri Lind ja laulaja Marko "Bablo" Junnilainen ovat harrastaneet kilpailemista muihin verrattuna suhteellisen paljon. Bablolla on tosin vielä totosijatili avaamatta 31 yrityksestä.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä haasteajo ei tullut kokoon ongelmitta, sillä ohjastajia valittaessa oli ongelmiakin.

- Mielenkiintoisia nimiä olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta ravikortillisia vähempi. Osa kävi kurssit varta vasten tätä lähtöä varten ja siitä pitää nostaa hattua, Lähdekorpi kehuu.

Lähtökohtaisesti oli myös tarkoitus, että haasteajolaiset ohjastavat kaksi lähtöä, joista toinen suomenhevosilla, mutta erinäisten sekaannusten myötä kuskeille ei saatu riittävästi hevosia.

- Meillä oli hieman epäselvyyksiä, että kuka hankkii hevosia ja lopulta niitä ei oikein hankkinut kukaan. Sitä puolta varmasti parannetaan, mikäli tälle tapahtumalle tulee jatkoa.

Riihimäen ravit alkavat sunnuntaina kello 14.

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›