Lempi

Ravit

"Nuuhkijaksi" ristitty Nahkaparturi hämmensi: "En usko sen voittaneen"

Julkaistu:

TOTO65
27 starttia voitoitta tahkonnut Nahkaparturi yllätti Toto65:sessa kaikki valmentajastaan lähtien.

Raviurheiluun kuuluu termi nuuhkija. Se tarkoitaa hevosta, joka tekee vahvoja suorituksia, mutta tyytyy usein loppusuoralla seurustelemaan kilpakumppaneiden kanssa ohittelemisen sijaan.

Nahkaparturi ehti näyttämään useasti hyvää kuntoa, mutta viimeinen 27 startin jakso toi voittojen sijaan vain hyviä sijoituksia. Ori otti jakson aikana peräti 18 sijoitusta viiden parhaan joukosta. Keskiviikkona tahti muuttui ja vain 2,48 prosenttia pelatun hevosen voitto sai monet repimään totolappujaan.

- En minä uskonut sen voittaneen ennen kuin maalissa. On tämä niin harvinaista herkkua meille, valmentaja Heli Kantonen-Heikkilä hämmästeli.

Vakio-ohjastaja Arto Hammar myönsi myös yllättyneensä, vaikka oli osannut odottaa tappioputken päättymistä.

- Ei se niin yllättänyt, että se voi voittaa, mutta en ehkä osannut odottaa sitä juuri tässä kovassa tehtävässä, Hammar tuumaili.

- Se on ollut hienossa vireessä jo pitkään ja varmasti ansaitsi jo voiton. Ori lämmitti mielettömän hyvin ja toiveet nousivat. Nyt päästiin lisäksi johtopaikalle, josta hevonen meni oikein iloisesti. En muista, että oltaisiin koskaan aiemmin päästy johtopaikalle ja se taisi olla yksi avain onneen, vaikka toki hevonenkin oli aivan loistava muutenkin.

Keskiviikkona saatiin uusi nuori mies Toto65-voittajien kerhoon, kun reilu parikymppinen porilainen Arna Ruohomäki suitsi italialaissyntyisen Roché Fansin avauskohteen ykköseksi. Voitto tuli ansaitusti, sillä tamma kiersi alkumatkalla johtavan rinnalle ja hallitsi reippaasta avauskierroksesta huolimatta hallitusti.

- Ainoat ongelmat olivat alussa, kun lähtöauton siiveke nousi oudosti ja hevonen pelästyi sitä. Hieman huoletti kova matkavauhti, mutta tamma oli uskomaton. Täysi kymppi sille, Ruohomäki kommentoi tapahtumia.

Raviratojen herrasmies rikkoi kuparisen


Aina fiksusti ja filmaattisesti käyttäytyvä raviratojen herrasmieheksi tituleerattu Timo Leivo on elänyt hevosharrastuksensa suhteen hankalia aikoja, sillä tallin kyvyt ovat kärsineet loukkaantumisista. Kahtena viime vuonna ykkösiä on tullut lähes liukuhihnalta, mutta tämän kauden avausvoitto odotutti elokuulle saakka.

- Saimme pidettyä helposti johtopaikan, mutta uutta yrittäjää tuli pitkin matkaa. Mietin jo, että viestiäkö ne meitä vastaan ajaa, Leivo naureskeli.

Leivon hienosta tammakaksikosta Jaqueline Mon Ami-Hillbilly Hilda voittajaksi ehti ensin jälkimmäinen. Ensin mainittu potee vielä kotitallilla jalkavammaansa.

- Laiskotellen se voitti. Se keksii välillä lopussa temppuja, enkä osannut olla varma voitosta kuin maalissa. Ei me isolla marginaalilla voitettu, mutta saman rahan siitä saa kuin sadan metrin voitosta.

Toto65-ilta piti sisällään komeita suorituksia, mutta hienoin taidettiin nähdä lämminveristen maililla. Funny Farm joutui avaamaan peräti 07-vauhtia, mutta voitti silti selvästi 11,8-tuloksella.

- No ei kyllä yllättänyt mikään. Keulaan ja kukat. Hevonen on hienossa kunnossa ja se teki sen mitä odotinkin, valmentaja Tero Lahtinen tyhjensi pajatson kylmänviileästi.

Pitkän matkan Voimaliiga oli Minos Vangin juhlaa. Ruuna kiri näyttävästi joukon hänniltä selvään voittoon. Edellinen voitto oli niinkin kaukaa kuin joulukuulta, vaikkei sitä tyylistä olisi voinut uskoa.

Toto65-rivi, Vermo 5.8.

Toto65-1: 7 Roché Fans
Toto65-2: 5 Nahkaparturi
Toto65-3: 1 Hillbilly Hilda
Toto65-4: 3 Jamieson
Toto65-5: 5 Funny Farm
Toto65-6: 12 Minos Vang

Kuusi oikein voitto-osuus 2780,10 euroa. Viisi oikein 34,40 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›