Ravit

Huh, mikä revanssi Kuninkuusraveissa! – pankkitili lihoi 80000 eurolla

Julkaistu: , Päivitetty:

Kuninkuusravit
Kuningatarkilpailu oli viime kesän epäonnen sankarittaren Saaga S:n yksipuolista hallintaa alusta loppuun. Taipalsaarelaistamma voitti näytöstyyliin kaikki kolme osamatkaa.

Saaga S otti Porissa maalilaukkaan valuneet 50000 euroa Joensuussa korkojen kera takaisin. Kahden päivän ja kolmen kilpailun uurastus palkittiin 80000 eurolla. Jokaisesta osamatka voitosta tamman omistaja Ilkka Pyysalo sai 12000 euroa ja kokonaiskilpailun voitosta 44000 euroa.

Ohjastaja Matti Nisosen mukaan Saaga S ei ollut edes parhaimmillaan kuninkuusraviviikonloppuna ohdakkeisesti sujuneen alkukauden vuoksi. Heräsi kysymys, kuinka ylivoimainen Pyysalon silmäterä olisi ollut, mikäli se olisi päässyt valmentautumaan Joensuun karkeloihin ilman vastoinkäymisiä. Etenkin voimakkaat kiimat olivat häirinneet hevosta.

Kuningatarkilpailun päättävä ja voimia kysyvä 3100 metrin osamatka on monesti muovannut tilanteen päälaelleen. Tämän vuoden kisassa näin ei käynyt. Nisosen järkevien ensimmäisten matkojen ajosuoritusten ansiosta Saaga S:lle oli säästynyt kosolti voimia myös ratkaisumatkalle.

Tammakatraan vahvimpana hevosena etukäteen pidetty Sekottaja yritti haastaa tosissaan, mutta mitkään ei auttanut. Nisonen vyörytti ajokkinsa maalisuoralla helpon näköisesti kärkeen. Sekottaja joutui taipumaan myös Norikolle, joka varmisti kokonaiskilpailun kakkossijansa.

Pyysalo epäili, että Saaga S oli itse päättänyt voittaa kuningattaren tittelin. Voimakastahtoinen ja rajukin tamma oli omistajan mukaan tavallista rauhallisempi ja keskittyneempi Joensuussa.

- Sen kanssa ei helppoja päiviä ole ollut, paitsi tänä viikonloppuna. Meidän ei tarvinnut tapella yhtään. Itselleni kilpailun seuraaminen oli kyllä sydäntä raastavaa, iloinen Pyysalo tunnusti.

Kuningatarkilpailun tulokset

1. Saaga S kokonaisaika 9.42,8
2. Noriko +1,5
3. Sekottaja +3,0
4. Suhhaus +5,7
5. Joivi +5,7
6. Yllin Kyllin +5,9
7. Joiviri +6,6
8. Tuli-Karkelo +7,0
9. Hujanhajan +9,9
10. R.R. Ruskariina +12,3
Mian Mari hylätty
Mokomani keskeytti

Juttua muokattu klo 20.13

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt