Ravit

Ravikuningatar kotiin ja klinikalle - "Jotakin on pielessä"

Julkaistu:

Kuninkuusravit
Taustajoukot vetäytyivät Mokomanin kanssa päätösmatkalta. Kotimatkalle oli viemisinä vain epäilyjä jalkavaivoista.
Vielä hetken aikaa hallitsevan ravikuningattaren titteliä kantava Mokomani oli Joensuun kuningatarkilpailussa pettymys. Lauantaina seitsemänneksi taipunut tamma laukkasi maililla kahteen otteeseen ja hylkäyksen myötä taustajoukot päättivät jättää päätösmatkan väliin.

Normaalisti ravivarmana tunnetun Mokomanin laukat maililla kielivät todennäköisesti pienistä jalkaongelmista, jotka sinänsä eivät ole tavattomia kokeneen urheiluhevosen kohdalla. Mokomani menee myöhemmin tutkittavaksi hevosklinikalle.

- Hypyt olivat herkässä ja kyllä se on merkki siitä, että jotakin on pielessä. Pelkkiä balanssiongelmia ei voi tästä enää syyttää, ohjastaja-valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen kommentoi IS Raveille.

- Päätösmatkalle ei olisi ollut järkeä osallistua jo sen takia, että hylkäyksen takia emme olleet enää mukana kokonaiskilpailussa. Ja jos Mokomanilla on jotakin ongelmia, joista emme nyt tiedä, tuloksena olisi voinut olla paha taipuminen. Tarkoituksena on kuitenkin kilpailla vielä loppukesästä, koska tänä vuonna tammoille on paremmin lähtöjä kuin viime vuonna, Kauhanen jatkoi.

Omistajaperheen Kati-Susanne Salmela on mukana Mokomanin huoltojoukoissa ja oli epäillyt jo eilen, ettei tamman iskukyky ole aivan huipussaan.

- Ei hevosessa mitään vikaa ollut, mutta näin jo sen ilmeestä, että tamma on ollut parempikin. Mokomani on kiimassa, mutta sitä ei voi syyttää. Kurveissa se meni pää kallellaan, mikä voi johtua jostain jalkavaivasta, Salmela arveli.

- Tämä harmittaisi varmasti enemmän, jos meillä ei olisi ennestään ravikuningattaren titteliä. Pettymyksiin on kyllä tässä lajissa totuttu, vieraampaa se viime vuoden gloria oli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt