Ilmari, Ilmo

Ravit

Pilasiko käärmeen purema voittohaaveet? – suursuosikki kuumeen kourissa monta päivää

Julkaistu:

Toto76
Suureksi suosikiksi luotetun Välkyn Tuiskun valmistautuminen lauantain kilpailuun koki yllättäviä vastoinkäymisiä. Valmentaja Pauli Raivio suosittelee hevosensa varmistelemista peleissä.
Yksi Joensuun Toto76-finaalikierroksen suurista suosikeista on Pauli Raivion suojatti Välkyn Tuisku. Ori ei tule starttiin kuitenkaan läheskään normaaleista lähtökohdista.

- Kaikki oli vielä aamulla kunnossa, kun talutin oriin viime lauantaina laitumelle. Iltapäivällä treenilenkille lähdettäessä näin ei enää ollut, Raivio kertoo.

Päivän aikana hevoselle oli tapahtunut jotain kummallista, ja sen oireet olivat rajut.

- Välkyn Tuiskun kurkku oli turvonnut rajusti ja sille nousi 39 asteen kuume. Käärme oli mahdollisesti päässyt puraisemaan sitä. Ori joutui olemaan neljä päivää vailla kunnon ajoa toipuessaan tapahtuneesta.

Maanantaina hevosen tila alkoi kääntyä parempaan suuntaan, ja tiistaina kevyt liikuttelu oli jo mahdollista. Perjantaiaamuna orille tehtiin vielä pikatesti tulehdusarvojen mittaamiseksi.

- Vielä torstaina ei ollut varmaa, pystymmekö osallistumaan lauantain kisaan. Perjantain pikatesti antoi kuitenkin neljä pykälää neljästä mahdollisesta, joten kaiken pitäisi olla sen puolesta kunnossa.

Vaikka Välkyn Tuisku voitti viimeksi Mikkelissä upealla juoksulla johtohevosen rinnalta, Raivio ei haluaisi mielellään ajaa vastaavalta paikalta Joensuussa.

- Keulapaikalta olisi tietysti selvintä ajaa, koska Välkyn Tuisku on tehnyt sieltä parhaat esityksensä. Kuolemanpaikkakaan ei veisi täysin mahdollisuuksiamme. Taktiikkaa pitää katsoa vielä paikan päällä, sillä sisärata voi olla mahdollisella sadekelillä pehmennyt jo kahdeksannen lähdön aikoihin.

Raivio uskoo pärjäämiseen, muttei pelaisi itse valmennettavaansa varmaksi tällä kertaa.

- Vasta maalisuoralla nähdään, kuinka sairastuminen ja kevyemmälle jääneet valmistautumiset vaikuttavat hevosen suoritustasoon. Lisäksi märkä keli olisi pahasti meitä vastaan. Neuvoisin pelaajia varmistamaan Välkyn Tuiskun ainakin Veetulilla, joka on oikein hyvä ja jaksava hevonen, Raivio vihjaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt