Hilma

Ravit

Junnutähden lisääntymissuunnitelmat mönkään - takaisin kilpa-areenalle

Julkaistu:

TOTO65
Ikäluokkakilpailumenestyjä Taruntuulen piti tähystää syksyyn onnellisesti tiineenä, mutta luonto ei suonut hevoselle varsaonnea.
SE-tamma Taruntuuli nousi tänä vuonna jo kerran otsikoihin, vaikka startteja on tälle kaudelle tilastoissa puhdas nolla. Hevonen siirtyi Passeli-miljonääri Heikki Taipaleen omistukseen vuoden alussa ja omistaja yllätti heti ilmoittamalla astuttavansa nuoren kyvyn. Keskiviikkona Taruntuuli ilmestyy kuitenkin starttiviivalle Vermon Toto65:sessa.

- Hevosta ei harmiksemme saatu jäämään tiineeksi, mutta se olisi jokatapauksessa ilmestynyt näihin aikoihin takaisin kilpailemaan. Astutusyritykset ajoitettiin niin, että tamma olisi voinut juosta tiineenä vielä Villinmiehen Tammakilvassa, joka on sopiva ja hyväpalkintoinen lähtö tällaiselle ravurille, valmentaja Esa Holopainen selittää.

- Kuusivuotiskausi ei ole helppo ikäluokkalähdöissä tienanneelle hevoselle ja omistajasta tuntui hyvältä ajatukselta käyttää se varsomiseen. Luonto päätti nyt toisin. Katsotaan nyt miten tämä kilpailutouhu lähtee etenemään ja eiköhän omistaja pohdi asiaa ensi vuonna astutuskauden aikana uudestaan.

Taruntuulen nelivuotiskausi toi Suomen ennätyksen lisäksi Oulu Express -voiton ja Pikkuprinssi-kakkosen. Tamma starttasi ikäluokan pääkilpailuun Kriteriumiin suosikkina, mutta epäonnistui siinä.

- Kriteriumin epäonnistuminen taisi johtua samasta asiasta, kuin nyt venynyt tauko. Sillä vaivasivat jänispatit ja ne taisivat olla akuutissa tilassa jo silloin. Ne poltettiin pois ja sitä on treenattu astutusyritysten lomassa aika normaalisti jo jonkin aikaa.

Holopainen on ollut hevosen valmentaja vasta tämän kauden, mutta ajanut jo edellisellä valmentajalla lähes kaikki sen startit.

- Varsin tuttu hevonen tosiaan ja lahjat oli tiedossa. Mielelläänhän tällaisen hevosen otti vuoden alussa talliin.

Maltillisesti rytmiin


Taruntuulen keskiviikon kilpailu on sille ensimmäinen starttitilanne sitten Kriteriumin ja taukoa on alla lähes kymmenen kuukautta. Pelikansa tarjoaa sille heti yllättävän paljon luottoa, mutta ohjastaja-valmentaja toppuuttelee.

- Tamma on harjoitellut aivan asiallisesti. Muistan edellisen valmentajan maininneen, ettei se ole erityinen harjoitushai, mutta terävöityy starttiin. Hieman laiskasti se jolkotteleekin kotona, mutta tuntui 32-vauhtisessa ratahiitissä sellaiselta, että sen kehtasi ilmoittaa mukaan, Holopainen arvioi.

Valmentaja huomauttaa myös, että tähtäin on jossain aivan muualla kuin keskiviikon startissa.

- Tarkoitus on aloittaa maltilla ja tunnustella missä mennään. Villinmiehen Tammakilpa on selkeä päätähtäin ja nämä startit ajetaan hevosen ehdoilla. Arvoitus se minullekin on, että mitä se sitten esittää, kun pitää kilpailla tosissaan. Vastassa on rutinoituneita säännöllisesti startanneita hevosia, joilla on meihin nähden melkoisen suuri etu.

- Hevonen on vielä hieman pulskassa kunnossa, eikä sen ole tarkoituskaan olla vielä parhaimmillaan, Holopainen vähättelee menestyspaineita.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›