Raakel

Ravit

Nuoren naisohjastajan hätähuutoon vastattiin nopeasti - fb-ryhmä kokosi merkittävän sponsorirahan

Julkaistu:

SOMESSA ON VOIMAA
Urheilijoilla ja urheiluseuroilla ei ole nykyisessä taloustilanteessa helppo löytää sponsorirahaa. Raviohjastaja Emma Väre onnistui avaamaan uuden tukikanavan aktiivisuudellaan.

Emma Väre, 22, lähti innokkaasti hakemaan sponsorirahaa Twitterissä ja Facebookissa. Nuoren raviohjastajan yllätykseksi puolitosissaan tehtyyn yritykseen vastattiin melkein heti.

- Se oli vähän sellainen koitetaan kepillä jäätä -yritys. Sponsoriraha on urheilussa tiukassa ja raviurheilussa kaiketi vielä tiukemmassa, Väre sanoo.

- Laitoin rohkeasti selvällä Suomen kielellä ilmoituksen, jossa kaivattiin sponsoria. Omaksi iloiseksi yllätyksekseni Facebookin raviaiheinen keskusteluryhmä Toto-Luola lähestyi hyvin pian ja sen ylläpitäjä tiedusteli, että minkälaisista summista on kyse.

- Suunnitelmissa on päästy hyvin alkuun ja ilmeisesti yhteisö on koonnut kasaan jo merkittävän summan rahaa. Nyt keskustellaan, kuinka ryhmä tulee käytännössä näkymään esimerkiksi ajopuvussani.

Raviurheiljan sponosorirahaa käytetään yleensä varsin kalliiksi käyvien ohjastusasuhankintojen tekemisiin ja sponsori saa näkyvyyttä juuri niissä. Toto-Luolan tuesta tekee poikkeusellisen se, ettei puhtaasti Facebookin keskusteluryhmänä toimiva yhteisö hae tai saa mitään taloudellista hyötyä toimistaan.

- Tämä on oikeastaan pelkästään hyväntekeväisyyttä. Meillä on joukoissamme iso ryhmä ravi-intoilijoita ja ravien ympärillähän meidän keskustelumme pyörivät. Emme tavoittele rahaa tai voittoa, mutta etsimme jatkuvasti tilaisuuksia antaa rakastamallemme lajille jotain takaisin, Toto-Luolan ylläpitäjä Mikko Karjalainen selittää.

- Näin Emman sponsorikosiskelut sosiaalisessa mediassa ja tarjosin ideaa yhteisöllemme. Tosi moni oli heti mukana, ja pääsponsorin rooliin tarvittu 1600 euroa oli kasassa alta aika yksikön. Ehkä se vain kuvastaa, kuinka moni haluaa saada raviurheilussa positiivista pöhinää aikaan, kun ajat ovat taloudellisesti vaikeita.

Toto-Luola on Facebookin keskusteluryhmä, jossa on yli 2400 jäsentä.

- Aikaisemmin olimme sponsoroineet joissain raveissa yksittäisiä lähtöjä, mutta nyt lähdimme pidempiaikaiseen yhteistyöhön. Halusimme ensisijaisesti auttaa nuorta ja nousevaa kykyä, joten kiinnostus kohtasi varsin vaivattomasti.

- Ryhmämme alkaa olla jo niin iso, että sen aisoissa pitämisessä riittää työnsarkaa. Mukaan pääsee ja mahtuu toki, mutta asiattomuuksilla lentää myös nopeasti pihalle, Karjalainen naurahtaa.

Viime talven Kanadasssa Riina Rekilän opissa viettänyt Emma Väre ohjastaa säännöllisesti kilpaa ja varsin hyvällä menestyksellä. Tämän vuoden 48 starttia ovat tuoneet 6 voittoa ja 16 muuta totosijaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt