Anja, Anita

Ravit

Menestysvalmentaja ihmeissään lahjakkuuden kanssa: "Se vain laukkaa"

Julkaistu:

TOTO65
Tapio Mäki-Tulokkaan talli on tottunut menestymään. Finally Famous on kuitenkin saanut miehen pään pyörälle ongelmillaan.
Tapio Mäki-Tulokkaan tiluksilla Forssan liepeillä on totuttu siihen, että työ palkitaan ja talli on napsinutkin voittoja viimeisen viiden vuoden ajan yli kolmenkymmenen prosentilla. Kaikki ei mene kuitenkaan aina huippuammattilaisillakaan putkeen, sillä keskiviikon Toto65-hevosesta Finally Famouksesta on muodostumassa todellinen murheenkryyni.

Jenkkiruuna aloitti Suomen uransa talvella kahdella voitolla, mutta sen jälkeen laukkamerkintää on tullut jo viidesti putkeen. Finally Famous ravaa hyvin suorat, mutta ei selvitä kaarteita kunnialla.

- Hevonen vain rullii yli kaarteissa ja laukkaa, Mäki-Tulokas harmittelee.

- Monenlaista erilaista varustusta on koitettu ja kengityksiä muutettu, mutta sama virsi jatkuu startista toiseen. Hevonen on käyty läpi, eikä sen terveydessäkään pitäisi olla mitään sanomista.

- Talvella kuviteltiin, että kaarreongelmat johtuivat hokkikengistä ja pääsisimme niistä eroon kesällä. Huonompaan suuntaanhan tämä vain menikin kesän tultua.

Viisivuotias on laukkojen lomassa osoittanut, että sen vauhtivarat riittäisivät varsin mallikkaasti omissa sarjoissa heti kun ravi maistuu.

- Se olisi tainnut Turussa voittaa vielä yhden laukankin jälkeen ja onhan sillä mennyt menestystä laukkoihin jo tässä aiemmin.

Keskiviikon starttiin rattaille istutetaan uusi kuski, jolta toivotaan uusia ohjeita hevosen kohdalle. Lisäksi hevosen kengitysbalanssiin haetaan jälleen uusia virityksiä.

- Antti Teivainen saa vuorostaan koittaa. Varustusta muutetaan sen mukaan miten ohjastaja lämmittelyn jälkeen haluaa. Toisaalta se on tämän kohdalla hieman hankalaa, sillä yleensä se toimii siinä vielä kohtalaisen hyvin.

- Vaihdoin hevoselle alkuviikosta joka tapauksessa kengitystä, mutta se on sitten ohjastajan päätettävissä, että haluaako hän niitä riisuttavan ja mistä päästä.

- Ei tästä hevosesta voi pelaajille mitään luvata, mutta varmastihan se riittäisi ravilla, Mäki-Tulokas vannoo.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›