Anja, Anita

Ravit

IS Ravit rankkaa kuninkuusravihevoset - kuka mukaan, kuka rannalle?

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Kuninkuusravit lähestyvät kovaa vauhtia ja valitsijoiden työ käy kuumana. Kenelle IS Ravit antaa armon käydä oikeudesta?
Yksi kuninkuusravien kuumimmista puheenaiheista on kilpailijavalinnat. IS Ravit laittaa lusikkansa soppaan rankkaamalla hevoset vajaa kuukausi ennen Joensuun ravijuhlaa.

Oriit:

1. Suivikas
2. Tapsan Tahti
3. Jokivarren Kunkku
4. Köppinen
5. I.P. Lento
6. Camri
7. Vieskerin Valo
8. Hullumies
9. Rapin Aatos
10. Koivikon Kalle
11.-18. Frankker, Tähen Topelius, (Leon Salama, A.T. Visku, Tuli-Ritari, Turon Myrsky, Keisar, Hurja-Ero)

Oriiden kärkikymmenikkö asettuu suhteellisen helposti omille paikoilleen.

Takuuvarma työtä tehnyt Suivikas on itseoikeutettu ykkönen. Kaksarisijoituksia on tullut jo parikymmentä putkeen avoimella tasolla.

Tapsan Tahdin taulu on hieman "sekaisin", mutta se on käynyt rohkeasti mittaamassa tasoaan ulkomailla ja rajuissa lähdöissä.

Jokivarren Kunkun järjetön Suur-Hollola-ME nostaa sen osakkeita, mutta kolmen matkan maratoni on sille uusi asia, eikä pitkiltä matkoilta ole huippunäyttöjä.

Kymmenen selkeän valinnan jälkeen tulee tiukka nippu hevosia, joilla on edessä tärkeä kuukausi, eikä peräpään mukaan huolittavia ole helppo määrittää tässäkään vaiheessa.


Tammat:

1. Mokomani
2. Saaga S
3. Hujanhajan
4. Noriko
5. Sekottaja
6. Pörnä-Tyttö
7. Suhhaus
8. Joiviri
9. Joivi
10. Vaiva
11.- 17. Ryti-Tyttö, Topin Musta, (Hopihopi, Yllin Kyllin, Oktaavia, Mian Mari, Poljento)

Tammojen puolella kaksi hevosta on ylitse muiden. Hallitseva kuningatar Mokomani on osoittanut selvästi sitkistyneensä ja nousee kärkeen ohi epävirallisen kunkkariraadin ykkösen Saaga S:n. Jälkimmäinen ei ole saanut vielä aivan täysin koneitaan käyntiin tänä vuonna, mutta on tehnyt silti kelpo esityksiä muihin tammoihin verrattuna.

Tälläkin puolella löytyy kymmenkunta hevosta, joiden näyttöjen pitäisi yksinkertaisesti riittää. Mielenkiintoiseksi asian tekee, että moni vanha kuninkuusravien vakiokävijä on ollut alamaissa ja uusia nimiä on tullut tukku listoille. Tällä hetkellä rannalle jäämässä olevat kovat nimet eivät tarvitse kovin montaa kuntonäyttöä ponkaistakseen listalla ylöspäin, kuten Noriko osoitti hienolla Lahden voitollaan.  

Listoilta on karsittu hevosia, jotka kuuluisivat 12 parhaan joukkoon, mutta eivät nuoren ikänsä tai loukkaantumisen vuoksi ole erittäin todennäköisesti saapumassa mukaan.

Kuninkuusravit kilpaillaan Joensuussa 1.-2. elokuuta. Epävirallinen asiantuntijoiden kunkkariraati pitää omaa rankingiaan kuninkuusravien nettisivuilla. Tämä ranking ei kuitenkaan vaikuta päätoimikunnan lopullisiin valintoihin, jotka suoritetaan viikolla 30.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›