Jokivarren Kunkku käsittämättömässä vauhdissa – uusi maailmanennätys!

Julkaistu:

Suur-Hollola-ajo
Suur-Hollola-ajon sankari Jokivarren Kunkku pysäytti kellot lukemiin, joihin ei ole päässyt yksikään kylmäverihevonen maailmassa.
Poikkeuslahjakkuudet Jokivarren Kunkku ja Säihkeen Säpinä tarjosivat kylmäveristen Suur-Hollola-ajossa matsin, joka ei ihan heti raviyleisöltä unohdu. Jokivarren Kunkku vei hurjassa taistelussa pidemmän korren ja tekaisi veret seisauttavan voittotuloksen 20,3.

Tulos syntyi volttilähdössä ja 2180 metrin matkalla, joten kyseessä on maailmanennätys tasoitusajossa. Ruotsalaislegenda Järvsöfaks meni aikanaan 20,1-tuloksen täydellä matkalla, mutta auton takaa. Perspektiiviä antaa myös se, että Viesker juoksi absoluuttisen Suomen ennätyksen 19,9 puolta kierrosta lyhyemmällä matkalla!

- Aika on todella kova. Koelähdössä joskus vähän kehaistaan lämminverihevosiakin, jotka menevät kahtakymmentä. Jokivarren Kunkku on yksi parhaista suomenhevosista, joilla olen ajanut, 9973 voiton mies Jorma Kontio ylisti.

Vauhti-ilottelun pohjusti Säihkeen Säpinän kärjessä ylläpitämä tappotahti. Jokivarren Kunkku vaani takana ja paiskasi loppusuoralla ohitse, vaikka Säihkeen Säpinä ei antanut tuumaakaan periksi. Viisivuotiaan tulos 21,9 alittaa ikäluokan Suomen ennätykset, mutta ei tappiotuloksena kelpaa virallisiin tilastoihin.

Jokivarren Kunkku on viimeistään nyt Joensuun kuninkuusravien kuumimpia kuningaskandidaatteja. Valmentaja Antti Ojanperä ei ollut Kunkun edellisiin kilpailuihin täysin tyytyväinen, mutta maailmanennätyksen jälkeen oli syytä myhäilyyn.

- Mielestäni Kunkku oli edellisissä lähdöissä vähän jäykkä enkä ollut siihen täysin tyytyväinen. Tiistaina hevonen kävi hieronnassa ja se saattoi laukaista paikkoja. Olemme olleet myytyjä tähän hevoseen alusta asti, Ojanperä sanoi.

Suur-Hollola-ajon voitto oli Jokivarren Kunkulle jo toinen peräjälkeen. Ykkössija palkittiin 25 000 eurolla.