Aune, Oona

Ravit

Viime vuoden voitokkain ravuri toipuu vakavasta loukkaantumisestaan vauhdilla

Julkaistu:

Raviurheilu
Monien suosikkihevoseksi noussut Magnat toipuu vuohisluun murtumastaan aikataulua edellä ja toivo radoille paluusta elää.
Huhtikuun alussa vuohisluunsa murtaneen Magnatin leikkauksesta on kulunut hieman yli kaksi kuukautta ja ruuna polskii itseään Vesiitin vesikävelymatolla kovaa vauhtia takaisin kuntoon.

- "Manun" toipuminen on sujunut selvästi odotettua nopeammin ja hyvin. Murtuma luutui kuudessa viikossa, kun normaalitapauksissa siihen menee 2-4 kuukautta. Ruuna on erittäin pirteä ja sitä saa aika lailla toppuutella. Kyllä se on aivan sama intoa puhkuva Manu, kuin ennen loukkaantumistaan, Anne Oksanen iloitsee.

- Hevonen pääsi tällä viikolla sairastarhasta hieman isompaan ulkoilutilaan ja vesikävelyäkin lisättiin jo kolmesta kerrasta viikossa neljään kertaan viikossa.

Harjoituskärryjä Magnatin perään ei olla asettamassa vielä hetkeen ja kuntoutuksen jatkumisesta Vesiitissä on sovittu ainakin syyskuulle.

- Heinäkuun puolessa välissä kuvataan jalkaa seuraavan kerran kontrollimielessä. Kotiin paluusta ei ole ollut vielä ajankohtaista puhua, eikä tarvitse hätäillä, kun hoito on huippuluokkaa.

- Manu on ollut kokoajan hyvissä käsissä. Kirurgi Luis Garcia teki upeaa työtä ja työ jatkuu yhteistyössä kuntouttajien kanssa.

Komeaan tahtiin Suomen huipulle nousseen ruunan fanit kaipaavat varmasti suosikkiaan radoille, mutta Oksaset eivät lupaa mitään aikataulua.

- Hevonen saa kaiken ajan minkä se tarvitsee, eikä se tule radoille koskaan, ellei ole siihen valmis. Onhan tässä toivo herännyt, kun asiat ovat sujuneet nyt niin mallikkaasti. Realistisimmissakin haaveissa mahdollinen kilpaileminen menee kuitenkin ensi vuoden puolelle, Oksanen arvioi.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›