Ravit

Ravikuningatar adoptoi lämminverivarsan - "orpovarsa Taisto" ihastuttaa sosiaalisessa mediassa

Julkaistu:

Huipputamma Marimin menetti oman esikoisensa, mutta tekee hyvää sijaisäitinä ja orpovarsa Taisto nauttii uudesta kuninkaallisesta emästään.
Ravikuningatar Mariminin siitosura alkoi epäonnisesti, sillä tamman esikoinen menehtyi varsomisessa. Hieman aiemmin Säteen tallilla Salossa koettiin murhenäytelmä, kun "orpovarsa Taiston" emä Gaelic Goldman väsyi ponnistaessaan oripoikaa maailmaan. Kaksi kurjaa kohtaloa yhdistettiin ja saaga sai toistaiseksi onnellisen lopun.

Mariminin omistaja Esa Heikkinen kuuli Taiston taustajoukkojen hädästä ja oli valmis auttamaan.

- Meillehän se ei tuottanut lisätyötä, mutta jouduimme antamaan Mariminin vieraaseen paikkaan. Sitä siinä piti hetki pohtia, mutta elämän tärkeämmät arvot veivät voiton. Ei ole tarvinnut murehtia, sillä hoitopaikassa taitaa olla parempia hevosen huolehtijoita kuin minä itse, Heikkinen miettii.

- Asiaa täytyi miettiä siltäkin kantilta, että mitä jos vastaavaa kävisi itselle ja miten hienoa olisi saada apua.

Kaikista tammoista ei ole keinoemäksi, eikä Taistonkaan ensimmäinen emäehdokas ollut halukas sille suunniteltuun vastuuseen. Marimin oli ja harjoittelee nyt äitiyttä Taiston kanssa.

- Usko meinasi mennä, kun tammaa ei tahtonut löytyä ja ensimmäinen ehdokas vielä hylkäsi Taiston, kasvattaja Jonna Irri myönsi.

- Sehän ei varsan kannalta ole hengenvaarallista kasvaa ilman emää, mutta halusimme ehdottomasti sille hevosen mallin. Orivarsoista varsinkin tulee mahdollisesti ilkeitä ilman. Hyväsukuisen varsan raviura olisi saattanut sitten olla jo siinä, tai ainakin sen kanssa toimimisesta olisi voinut tulla todella vaikeaa.

- Mariminin ja Taiston yhteinen taival alkoi hienosti, eikä se taida erota kummankaan osalta normaalista tilanteesta.

Tuhansia tykkääjiä Facebookissa


Taistolle etsittiin ahkerasti keinoemää ja näin puhe pikkuisesta levisi kulovalkean tavoin pitkin ravi-Suomea. Sen seurauksena riitti myös uteliaita kuulemaan sen lopullisesta kohtalosta. Irri innostui perustamaan Taistolle omat Facebook-sivut, jossa hän kertoo kuulumisia hauskasti kuin hevosen itsensä tarinoimana. Tykkääjiä on jo kasapäin. 

- Ihmisiä kiinnosti kovasti varsan kohtalo. Ajattelin, että pääsen helpommalla kun kirjoittelen kuulumiset Facebookiin, eikä tarvitse kaikille erikseen vastata.

- Siitähän on tullut jo ihan julkkis. Tarkoitus on jatkaa tarinointia sen minkä omilta töiltä ehtii, Irri lupaa.

Taiston sivut löytyvät Facebookista nimellä Orpovarsa Taisto ja siellä on hellyttäviä kuvia kaksikosta ja niiden elämänvaiheista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt