Aune, Oona

Ravit

Kesäkengässä kultakantaan?

Julkaistu:

TOTO76
Kylmäveristen Haastajadivisioonassa lähes pelaamattomaksi jäänyttä Sohvin Santeria ei kannata unohtaa parin hutistartin perusteella.
Etelä-Karjalasta Jokimaalle saapuva Sohvin Santeri on ollut yli puolessa uransa starteista kahden joukossa. Kausi 2015 alkoi kakkossijalla ja voitolla, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa. Ruunan valmentaja Lauri Nisonen on ollut hieman ihmeissään parista heikommasta startista, mutta toisaalta selityksiäkin alisuorittamiseen on löytynyt.

- Joensuun kilpailun aikoihin ruunalla oli vuohisessa vähän sanomista. Startissa se sitten ilmeisesti arkoi sitä kun se laukkasi lähtöön ja kävi muutenkin ylikierroksilla. Ei se ollut silloin millään tavalla normaali. Kouvolassa hevonen lähti oudon hitaasti ja oli muutenkin vähän erikoinen. Siinä startissa sillä oli hokit alla, eikä ne ole sopineet sille koskaan.

Viime startin jälkeen Sohvin Santeri on kengitetty uudestaan.

- Se on nyt tosi kevyessä kesäkengässä. Käytiin maanantaina radalla hiitillä ihan sen takia, että nähtiin kunnolla, miten se menee uudella kengityksellä. Oltiin siihen kaikin puolin tyytyväisiä. Kenkiä ei riisuta tähän starttiin. Myös vuohisongelmat ovat nyt historiaa, Nisonen kertoo toiveikkaana.

Edellisen voittonsa maaliskuussa Vermossa Sohvin Santeri otti keulasta ja on mennyt siltä paikalta muutenkin parhaiten.

- Viimeksi se oli kyllä tosi nihkeä takaa. Vaikka silloin mentiin hokkikengässä, niin olisikohan se sitten kuitenkin keulariippuvainen hevonen? Vermossa se avasi ihan heittämällä keulaan ja kyllä se lähtee voltistakin reippaasti. Kaima (Turunen) on voittanut paljon lähtöjä johtopaikalta ja kyllä me sinne ihan tosissaan yritetään. Keulapaikasta ei sitten kyllä suosiolla luovuttaisi. Mielestäni Sohvin Santeri on lähdön parhaita hevosia. Se meni jo viime vuonna 25:tä ja mielestäni niistä ajoista on tapahtunut kehitystä.

- Ruunaa on pelattu aina paljon ja tässähän alkaa jo vähän miettimään, että onko se sitten niin usein ylipelattu. Se on ollut kahdessa viime startissa meille pettymys ja niin varmasti monille pelaajillekin. Sohvin Santeri on kuitenkin fyysisesti hienossa kunnossa ja ravaa viimeisen päälle hyvin. Olen kyllä ihmeissäni, jos se alisuorittaa jälleen. Olisi pettymys mikäli ruuna ei sijoittuisi kärkipäähän, Nisonen päättää.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›