Satu, Luukas

Ravit

Tapio Suomisen hevoselle komea voitto

Julkaistu:

TOTO76, LA 11.4.
Vermon Toto76-ravien voittajakehässä nähtiin iloinen toimittaja.
Pitkän linjan urheilutoimittaja ja julkisuudessa paljon esiintynyt Tapio Suominen juhli lauantaina hieman erilaisemmissa ympyröissä. Suomisen osaomistama Geena Ale oli paras Toto76-raveissa ja mies oli itse pokkaamassa 3000 euron lisäksi loimen ja pokaalit.

- Olen tullut mukaan raviurheiluun veljeni kautta, Suominen perusteli innostustaan ravihevosiin.

- Tykkään käydä raveissa varsinkin kun oma juoksee, eikä tällainen menestys ainakaan vähennä intoa.

Geena Ale on toimittajan elämän ensimmäinen hevonen ja mies arvelikin, että tuleeko menestys tutun myytin kautta.

- Taitaa olla täydellistä aloittelijan tuuria. Voitto on aina unelmien täyttymys, mutta tämä laji antaa paljon muinakin hetkinä.

"Tapsa" kertoo hevoseensa liittyviä kuulumisia myös aktiivisesti Twitter-tilillään.

Geena Ale palasi Vermoon tauolta ja suoraan sen rahaiselle hevoselle kovimpaan mahdolliseen tehtävään Toto76-lähtöön. Valmentaja Pertti Isotalon uhkarohkeus kannatti.

- Hevosen tauon treenijakso sujui hienosti ja olin luottavainen. Tämä on kuitenkin sellainen laji, ettei tässä uskalla ennen kilpailuja hymyillä kuin yksinään hiljaa saunassa, Isotalo nauratti.

Suomenhevoset siirtyivät Tapsan Tahtiin


Hitaamman rotumme ykköslähdöissä riittää tällä hetkellä mielenkiintoa viikosta toiseen ja nimet voittajakehässä vaihtuvat tiuhaan.

Kaustisella ällistyttävällä juoksulla yllättänyt, mutta kakkoseksi jäänyt, Tapsan Tahti otti ansaitusti kauden ensimmäisen voittonsa. Hurjaa kevättä valmentava ja ohjastava Tapio Perttunen oli luonnollisesti yhtä hymyä.

- Kova avaus auttoi meitä. Tahti on sen verran laiska, ettei se juokse itseään väsyksiin kovissakaan nopeuksissa, Perttunen selitti.

Ori joutui kiertämään kirissään pitkään kolmatta ja viimeisenä se ohitti itse kuninkaan Köppisen.

- Meillä oli tänään lähdön paras hevonen, mutta ei näissä tasaisissa lähdöissä saa mitään ilmaiseksi. Seuraava kisa on taas uusi, mutta kyllä oma on upeassa kunnossa.

Tapsan Tahti on ollut Perttusen käsissä varsasta saakka, sillä orimattilalainen on myös hevosen kasvattaja. 7000 euroa irtosi hienolla tuloksella 23,1a

Bret Boko lunasti kutsun Seinäjoelle


Ravikesän todelliset suurkilpailut Prix d'Etain Royal ja Finlandia-ajo alkavat olla nurkan takana ja kotimaiset huiput antavat kilvan näyttöjä päästäkseen suurien rahapatojen lähtöihin mukaan.

Vermossa kiihdytettiin 7000 euron Helsinki-ajo, jossa Bret Boko eteni keulaan puolikas juostuna ja oli sen jälkeen omaa luokkaansa. Voitto palkittiin himoitulla kutsulla Seinäjoelle.

- Kiitämme kutsusta omistajaporukan puolesta. Valmentaja päättää asian, mutta uskoisin meidän vastaavan haasteeseen, Tauno Hyriäinen Stable Bet On Bretistä totesi.

Ohjastaja Ari Moilanen siirsi myös vastuuta Seinäjoki-päätöksestä valmentajalle, mutta uskoi 11,8-ajan sännänneen Bret Bokon olevan siellä mukana.

- Hieno hevonen, jolle käy kaikki. Mielestäni se mahtuu joukkoon. Maata pitkin siellä muutkin juoksevat, Moilanen totesi.

Risto Airaksisella oli hyvää ja huonoa tuuria. Ensimmäisen kohteen suosikki Velvet Girl jäi liian pitkäksi aikaa vaille kiritilaa, mutta "Pappa" korjasi tilanteen heti seuraavassa. Absolut Newport johti koko matkan.

- Ehdin näköjään toipua shokkialusta, kun istuin suosikilla ensin pussissa, Airaksinen harmitteli sinällään hyvää voiton ja kakkosen tuonutta päiväpuhdetta.

Viisivuotias Vitter paineli joukon nuorimpana omassa lähdössään peräti SE-vauhtia. Ikäluokan ennätyslukemat 2600 metrin matkalla kirjoitetaan nyt 26,7a.

Oikea T76-rivi, Helsinki 11.4.

T76-1: 12 Geena Ale
T76-2:  1 Absolut Newport
T76-3: 11 Tapsan Tahti
T76-4:  1 Pretador Icon
T76-5:  7 Vitter
T76-6:  6 Apropos S
T76-7:  6 Bret Boko

Seitsemän oikein tuloksille: 17969,20 euroa
6 oikein: 241,00 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›