Saana, Saini

Ravit

Kuinka hyvä on 4-vuotias Jontte Boy? - Ruotsista kysyttiin jo Elitloppetiin!

Julkaistu:

Suomalaisen raviurheilun kansainvälinen supertähti numero yksi, viime vuonna Euroopan parhaimmistoon ikäluokassaan noussut Jontte Boy avaa pitkän odotuksen jälkeen kilpailukautensa keskiviikkona Vermossa.
Jontte Boyta ei ole nähty kilparadoilla sitten marraskuun alun, jolloin se voitti Torinossa klassikkokisa Orsi Mangellin ja paisutti ennestään muhkeaa voittosummaansa lähes 80 000 eurolla.

Ohjastaja-valmentaja Tuomas Korvenoja ei salaile tyytyväisyyttään hevoseen nyt nelivuotiskauden avauksen kynnyksellä. Yli viiden kuukauden kilpailutauko on sujunut täysin nuottien mukaan. Hevonen on saanut olla koko ajan terveenä ja treenata säännöllisesti, jolloin kehitykselle tärkeä jatkuvuus ei ole vaarantunut.

- Talvi on mennyt erinomaisesti. En tekisi mitään toisin. Ensin hevonen sai palautua rauhassa Italian-reissusta ja sitten tammikuussa aloitettiin taas treenit. Helmikuun alusta eteenpäin ajettiin viisi viikkoa kovaa treeniä metsässä. Sen jälkeen on ollut vauhtiharjoitusten vuoro ja Vermossa on käyty jo 4-5 kertaa hiitillä, Korvenoja laskee.

Valmentajan mukaan Jontte Boy voi hyvinkin saada iän myötä vielä lisää kovuutta ja voimaa, mutta merkittävää nousua sen kehityskaareen ei ole tauon aikana haettu, ainakaan tietoisesti. Peruspaketti oli jo viime vuonna niin hyvä, että Jontte Boyn ei tarvitse muuttua.

- Fyysisesti ori on aika lailla entisensä. Henkisesti se oli jo viime vuonna erittäin kypsä ja jos se tuosta vielä kehittyy, harkitsen lähettämistä Mensan testeihin, sipoolaisvalmentaja veistelee.

Helsinkiläisen Kotihalli oy:n eli käytännössä Matti Kallion omistaman Jontte Boyn kilpailukausi käynnistyy keskiviikkona Vermossa vain kuusi hevosta viivalle houkutelleessa Nelivuotistähdessä. Vastustajista peräti kolme on sen tallikavereita.

Tynkälähdöstä ja Jontte Boylle pienestä 4000 euron ykköspalkinnosta huolimatta kilpailu on hevoselle tärkeä, sillä se tarvitsee kilpailutuntumaa alle ennen kansainvälisiä tehtäviä. Korvenoja kaavailee seuraavaksi kilpailuksi toukokuun alussa Göteborgissa ajettavaa Kungapokalenin karsintaa.

- Sitä tehtävää varten Jontte tarvitsee ehdottomasti lähdön ja vieläpä ihan kunnon kisan kroppaan. Oli pakko ilmoittaa tallista muitakin hevosia samaan kilpailuun, että lähtö saatiin varmasti kasaan.

Suomessa ei ole vielä täysin ymmärretty, kuinka hyvä hevonen Jontte Boy on. Sen suoritukset ulkomailla ovat jääneet muun muassa Brad de Veluwen saavutusten varjoon. Ruotsissa hevonen on kuitenkin kovassa huudossa. Sieltä on jo kyselty jopa Korvenojan halukkuutta ajaa tämän vuoden Elitloppetissa. Siis pääkilpailussa 4-vuotiseliitin sijaan!

- Pitää paikkansa. Kanal75:ltä joku soitti ja kysyi, aiotaanko osallistua tänä vuonna Elitloppetiin. Vastasin, että ei tietenkään. Tämä on meille tosi tärkeä kausi ikäluokkakisojen puolesta ja isoja maaleja ovat kotimainen Derby ja UET Grand Prix. On täysin poissuljettua, että ajettaisiin mitään lähtöjä aikuisia vastaan. Se olisi väärin hevosta kohtaan.

Tulevaisuuden sinivalkoinen Elitloppet-toivo Jontte Boy kuitenkin on. Kansainvälisten suurkilpailujen ilmapiirissä mielellään operoiva Korvenojakin on uhrannut asialle jo ajatuksia.

- Sen verran olen nähnyt hevosia, että tiedän Jontte Boylla olevan rahkeita Elitloppetiin. Tämän päivän eurooppalaiset huippujuniorit ovat tulevaisuuden huippusenioreita. Jontte Boy on ikäluokkansa parhaita Euroopassa, joten on selvää, että 6-7-vuotiaana se voi olla ihan huipulla.

- Brad de Veluwe on hyvä vertailukohta. Sehän antoi 4-vuotiaana päihin muun muassa Up and Quickille ja Univers de Panille, jotka vanhemmiten ovat voittaneet monia isoja kisoja Prix d'Ameriqueta myöten, Korvenoja viittaa ensin mainittuun ranskalaishirmuun, joka onnistui valloittamaan Pariisin ykköskisan tammikuussa 7-vuotiaana.

Suomen kilpailuissa Jontte Boyta nähdään alkukauden aikana hyvin vähän. Jos suunniteltu kilpailuohjelma toteutuu, keskiviikon Nelivuotistähden jälkeen seuraava kilpailukotimaassa saattaa olla vasta loppukesän Derby-karsinta. Joten jos poikkeuksellisen huippuhevosen haluaa varmasti nähdä livenä, tämän illan raveja ei kannata missata.


Ota kantaa

Tuleeko Jontte Boysta joskus Elitloppet-hevonen?

Tietenkin tulee, jos terveyttä riittää 92% SF-hevosilla ei vain ole asiaa Elitloppetiin 8%
Ääniä yhteensä 895

Jontte Boyn kovimmat saavutukset

- 3-vuotiaiden Orsi Mangellin voitto, palkinto 78200 e
- 3-vuotiaiden Kriterium-voitto, palkinto 75000 e
- voittosumma yhteensä 288450 euroa
- 3-vuotiaiden kaksinkertainen SE-hevonen
- ennätysajat 11,5a/1609 metriä ja 12,6a/2100 metriä
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt