Uljas

Ravit

Supertamma tyylitteli kultadivisioonassa, mutta valmentaja ei innostu kevään kansainvälisistä lähdöistä

Julkaistu:

Toto76
Venice suorastaan tyylitteli lauantaina Kaustisella Toto76-kierroksen parhaaksi kultadivisioonalaiseksi. Valmentajan mukaan sitä ei kuitenkaan ravifanien harmiksi nähtäne kevään kovimmissa kotimaisissa suurkilpailuissa.
Seinäjoen Prix d'Etain Royaliin olisi aikaa vajaa kuukausi ja siitä Vermon Finlandia-ajoon kaksi viikkoa.

- Ajellaan jatkossakin maltilla. Venicen seuraava kilpailu on Jokimaan Best Lady kahden viikon päästä ja siitä seuraava näillä näkymin Oulun Number One. Kilpailuohjelma on laadittu Suur-Hollola-ajon ehdoilla, omistaja-valmentaja Heikki Korhonen paljasti Suomessa syntyneiden lämminveristen keskikesän ykköskisaan viitaten.

Korhosen mukaan hevonen todennäköisesti nähdään myös Seinäjoen superraveissa, mutta tammalähdössä. Korhonen ei halua vaihtaa Venicen kuskia.

- Forssin Mikahan ajaa Seinäjoen päälähdössä varmaankin Lindsbergin Katin Big Sky Hurricanea. Mika on tehnyt ainakin minun hevosteni rattailla hienoa työtä, hän ajattelee aina enemmän kuin kahta lähtöä eli ensimmäistä ja viimeistä, Korhonen kehui.

>> Katso Kaustisen pronssi- vs. kultadivisioona Fintoton videokirjastosta

Kaustisen T76-kierroksen kovimman suomenhevoslähdön voitti Suivikas. Osat vaihtuivat kahden viikon takaa Joensuusta, kun Terho Rautiaisen suojatti runnoi väkevästi ja lopulta yllättävän selvästi ohi johtaneen Diktaattorin.

- Ehkä Diktaattori ei ollut tällä kertaa ihan parhaimmillaan, Rautiainen arveli tutusta kilpakumppanista.

Sisupuukon lähdöstä olisi ansainnut Tapsan Tahti, joka jyräsi kakkoseksi, vaikka sai rajusti lisämetrejä kierrettyään koko matkan kolmatta rataa pitkin.

Flynn Boko paikkasi erheen

Markku Nieminen tunnetaan valmentajana, joka hehkuttelee suojattiensa edesottamuksia korkeintaan maltillisesti ja antaa mieluummin hevosten tekojen puhua puolestaan. Mutta 3-vuotiaasta Flynn Bokosta pitkän linjan kärkitreenari ilmiselvästi pitää.

Lauantaina Kaustisen T76-kierroksella valjakko johti Kyvyt esiin -divisioonan lähtöä alusta loppuun. Hevosen ensimmäinen ykköstila oli samalla balsamia viime viikolla T76-finaalissa kärjestä ratkaisuhetkillä tulleelle laukalle, johon paloi todennäköinen arvovoitto.

- Flynn Boko on hirmu nopea ja siinä on paljon hyviä ominaisuuksia. Kunhan hevonen vain aikuistuisi vielä, eikä ottaisi typeriä laukkoja. Periaatteessa sen ei pitäisi laukata ollenkaan, mutta kyseessä on vielä varsa, Nieminen tuumi.

Flynn Boko on Niemiselle mieluisa hevonen myös sukupuun perusteella. Hän valmensi sen emän Lovely Kempin muun muassa Derbyn voittajaksi. Flynn Bokon isoveli Buck Boko puolestaan tienasi Niemisen käsissä radoilta yli 140000 euroa palkintorahoja ennen Ranskaan muuttoaan.

Oikea T76-rivi, Kaustinen lauantai 4.4.

T76-1: 10 Like You
T76-2: 2 Flynn Boko
T76-3: 2 Jamie Ray
T76-4: 9 Venice
T76-5: 11 Mökin Tähti
T76-6: 7 Classic St Pat
T76-7: 6 Suivikas

Seitsemän oikein tuloksille: 293,40 euroa
Kuusi oikein: 8,10 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt