Satu, Luukas

Ravit

Jari Isometsän Finlandia-hiihtoon valmistautuminen vaihtui pikaraveihin

Julkaistu:

Ravit
Porin perjantairavien siirto Forssan raviradalle muutti Jari Isometsän perjantaisuunnitelmat tyystin.
Jari Isometsä ajoi perjantaiaamuna autollaan tyytyväisenä kohti vuotuista maratonhiihtoperinnettään ja päivän suksitestejä, kun puhelimen pirinä muutti suunnitelmat täysin.

–  Pertti Koskenniemi Fintotosta soitti ja uteli voimmeko ottaa Porin ravit hoitaaksemme, Pilvenmäen radan toiminnanjohtajana toimiva Isometsä selittää.

– Pori joutui nostamaan olosuhteiden takia kädet pystyyn. Ensihätään selvitin meidän radan tilanteen. Siitä se työ sitten vasta alkoi kun selvisi, että meillä on yleensäkin mahdollista ajaa.

Isometsä huomauttaa, ettei ole aivan pieni ponnistus ryhtyä järjestämään saman illan raveja aamupäivällä. Ravitapahtuma vaatii paikalle erilaisia toimihenkilöitä 50–60 kappaletta.

– Olen soittanut ainakin kaksisataa puhelua päivän mittaan, mutta ryhmä on saatu kokoon. Ihmisillä tahtoo olla perjantai-illaksi suunnitelmia, mutta hattu nousee meidän jengille.

– Valtava ponnistus, mutta halusimme yrittää venyä. Ravien tilanne on yleisesti hieman heikolla tolalla ja tässä on kaikkien kannettava kortensa kekoon.

Isometsä kertoo nauttivansa hiihtämisestä edelleen ja pyrkii saamaan talvien aikana mittariin lähemmäs tuhat kilometriä

– Tavoitteelliseksi harrastelijaksi kai sitä itseään voisi kuvata. En lähde etsimään lunta kauempaa, mutta hyvälumisina talvina suksiminen on hyvinkin säännöllistä. Tässä iässä on kuntoiltava, että pysyy ihmisen mitoissa. Mikäs sen luontevampaa minulle olisi kuin hiihto.

Entinen maajoukkuehiihtäjä on pitänyt tapana hiihtää kerran talvessa yhden pidemmän hiihtokilpailun. Valinta osui toisena vuonna peräkkäin Finlandiaan. Kilpailijaksi mies ei enää itseään miellä.

– Hyvässä kaveriporukassa näissä kisoissa käyminen tuo sitä tavoitteellisuutta harrasteliikuntaan, eikä lenkit jää niin helposti väliin.

– Ei nykyään voi enää lähteä painamaan tosissaan kilpaa. Noutaja tulisi hyvin nopeasti, Isometsä muistuttaa.

– Sopivan rennosti kroppaa kuunnellen. Ei minulla vielä matka tapa, mutta vauhti sen tekisi. Kävin Hyvinkäällä testaamassa 40 kilometrin kisan ja se meni siihen malliin, että uskallan mukaan Finlandia-haasteeseen.

Ravimieheksi kuoriutunut ex-hiihtäjä pohtii vielä lopuksi, että noinkohan kaveriporukka saa viritettyä miehen kisasukset iskuun.

– Yksi aamupäivän puheluista lähti muulle jengille suksitesteihin. Eiköhän siellä odota kuitenkin hyvät sukset ilman mitään jäynää. Harmi sinänsä, että illan yhteiset valmistautumishetket kunnon tankkauksineen jää nyt väliin, Isometsä harmittelee.

Finlandia-hiihto hiihdetään tänä viikonloppuna 42. kerran. Hiihtoon on ilmoittautunut yli 4 150 hiihtäjää peräti 29 eri maasta. Lauantaina hiihdetään 50 kilometrin perinteinen ja sunnuntaina 50 kilometrin vapaan tyylin matkat.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›