Ravit

Nämä saappaat eivät kelvanneet Pariisissa – sisuuntunut suomalaiskuski päästeli lainavehkeillä yllätyskolmoseksi

Julkaistu:

Saapassirkus
Hevosten kengistä on puhuttu iät ja ajat, mutta Ranskassa tarkkaillaan myös kuskien jalkineita.
Ravikulttuurit kohtasivat torstaina monella tapaa Pariisissa, kun pohjoismaiset kylmäveriravurit saapuivat Vincennesin raviradalle. Yleensä raviohjastajat saavat tuomaristolta huomautuksia lähinnä hevoseen ja sen varusteisiin liittyvistä asioista, mutta Juha-Matti Paavola sai ranskalaisilta nuhteet väärän värisistä ajokengistä.

Tosi-Jänkää ohjastanut Paavola oli lämmitysajon jälkeen pakotettu kengitysmuutoksiin, sillä tuomareilla oli tiukka linja. Ranskassa ajokenkien tulee olla mustat, mutta Paavola oli pakannut laukkuunsa vain vihreän väriset saappaat.

- Tuomari sanoi, että hän voisi katsoa saapastyyliset kengät sormien läpi, jos ne olisivat edes mustat. Koska ne olivat vihreät, ne eivät kuulemma käyneet missään tapauksessa. Hän levitti kädet ja tuumasi, että tee jotain, Paavola kertoi huvittuneena.

- Sain onneksi lainaksi ajokengät Miettisen Jounilta. Ranskassa kenkien väri pitää olla musta eikä niissä saa olla naruja. Suomessa ei kaiketi värillä ole väliä, mutta jalassa ei saa esimerkiksi olla puukenkiä.

Sääntöjen mukaiset kengät puettuaan kaustislainen Paavola sisuuntui ja kannusti vähiten pelatun Tosi-Jänkän kaikkien yllätykseksi kolmossijalle. Näin Paavolan suojatti oli kylmäverikamppailun paras suomenhevonen. 

- Tosi-Jänkä on ihan hyvä hevonen juuri tähän kilpailuun, koska se tykkää tasaisen kovasta matkavauhdista. Jäimme tosi kauas alussa, mutta hevonen tuli hyvin loppua, suomalaisleirissä veljellistä naljailua saappaistaan saanut Paavola myhäili.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Temptation Island Suomi -sinkut Emma ja Jenna lupaavat hyvin kostean ja kiihkeän kauden: ”Kyllä siellä lippistä kudottiin”
   Viihde
  3. Formulalupaus Niko Kari sopimukseen F3-sarjan kärkitallin kanssa: ”Olen erittäin luottavainen”
   Formula 1
  4. Hollantiin siirtyvää Euroopan lääkevirastoa uhkaa jättilasku Lontoon tiloista – sopimus ulottuu vuoteen 2039
   Ulkomaat
  5. Keskustan varapuheenjohtaja Anne Bernerin lähdöstä: ”Kitkeryyttä olisi varmasti lieventänyt se, että ehdokkuudesta olisi kerrottu etukäteen”
   Kotimaa
  6. Kummelin sketsi päätyi FC Barcelonan julkaisuun – suurseura purki pettymystään sketsihahmon tuskalla
   Mestarien liiga
  7. Toinen vanhemmista pahoinpiteli pikkuvauvan hengenvaarallisesti – kumpikaan ei saa syytettä, koska varmuutta tekijästä ei saatu
   Kotimaa
  8. Sokkotestasimme 18 ja 239 euron kahvinkeittimessä valmistetun Juhla Mokan – toinen kahvi voitti lukemin 5–3
   Ajankohtaista
  9. Ystävä lähetti Jethro Rostedtille lomaparatiisista kuvan, joka sai kiinteistövälittäjän järkyttymään – paljastaa karun todellisuuden
   Viihde
  10. Kilpailu- ja kuluttajavirasto perää järeämpiä aseita pikavippifirmojen valvontaan: ”Keinot ovat 70-luvulta”
   Taloussanomat
  11. Tellervo Koivisto kukitti 100-vuotiaan lentopalloilijan – myös presidentti Mauno Koiviston pelipaita nostettiin kattoon
   Lentopallo
  12. Näytä lisää