Nyt puhuu hevosen jyräämä valokuvaaja - IS:n video havahdutti lääkärin

rac

Julkaistu:

RAVIT
IS:n julkaisema video sai vauhtia rajun yliajon kohteeksi joutunutta Pekka Salosta hoitaneeseen lääkäriin.
Vermon valokuvaaja joutui viettämään yön sairaalassa, mutta kotiutuu tänään torstaina. Mies selvisi näillä näkymin hurjasta yliajosta solisluun murtumalla, mutta pahemminkin olisi voinut käydä.

- Sinänsä hauska tilanne, että olin ollut sairaalassa jo jonkin aikaa illalla, kunnes joku hoitohenkilökunnasta oli nähnyt Ilta-Sanomien julkaiseman videon törmäyksestä.

- Sen jälkeen alkoi tapahtua, ja tutkimuksia tehtiin isot määrät lisää. Lääkäri hämmästeli, että on suoranainen ihme, kun olen selvinnyt tällaisesta törmäyksestä näillä vaurioilla, Salonen raportoi.

Salosen työilta koki keskiviikkona dramaattisen käänteen, kun Laramie Point jyräsi suoraan miehen yli.

- Kuvasin normaaliin tapaan maaliintuloa, kuten olen tehnyt 25 vuotta. Ehdin sivusilmällä nähdä, että jokin tulee suoraan päin, Salonen muistelee.

- Aivan valtavalla voimalla hevonen tuli yli. En ole koskaan jäänyt auton alle, mutta kai se voisi olla vastaava tilanne. Onhan hevonen toki pehmeämpi kuin auto.

Salonen ihmettelee, miksi hevonen ylipäätään tuli loppusuoraa niin ulkoa, mutta antaa ohjastajalle synninpäästön kuultuaan poikkeuksellisesta tilanteesta hevosen käytöksen suhteen.

- Samassa paikassa on oltu monet kerrat, eikä edes läheltä piti -tilanteita ole osunut kohdalle.

- En osannut odottaa hevosen voivan tulla niin ulkoa. Olin luonnollisesti keskittynyt kuvaamiseen. Ehkä ohjastajat voisivat olla tarkempia, ehkä itse voisin olla tarkempi. Tilannehan oli nyt epänormaali, enkä halua varsinaisesti syyttää sen enempää Hannu Torvista kuin itseänikään.

- Kaiteiden sisäpuolelta tai tornista pystyy kuvaamaan, mutta ei sitä aina halua ottaa samanlaisia kuvia.

Raviradan ohjeistus on Salosen mukaan, että radan omat kokeneet kuvaajat käyttävät harkintaansa sijoittumisensa suhteen.

- Näin olemme ohjeistaneet, Vermon toimitusjohtaja Jorma Ojapelto kommentoi.

- Mitä nyt olen tilannetta tarkastellut videolta, en koe, että määräyksiä oli rikottu. Se oli epäonnekas tilanne kaikista näkökulmista. Totta kai mietimme, että pitäisikö ohjeistusta jatkossa muuttaa, Ojapelto huomauttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt