Anja, Anita

Ravit

Pelaaminen Ruotsiin jatkuu uusin ehdoin - vaikutus Suomen palkintoihin hämärän peitossa

Julkaistu:

Ravipelit
Kansainvälinen pelaaminen jatkuu, mutta Suomen kannalta aiempaa heikommin ehdoin. Ruotsissa iloitaan jo miljoonien kruunujen lisäansioista muiden Pohjoismaiden kustannuksella.
Fintoto pääsi Ruotsin ravipeliyhtiön Atg:n kanssa ensi vuoden loppuun asti jatkuvaan sopimukseen yhteisestä ravipelaamisesta.

Vt. toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi myönsi, että sopimuksen sisältö ei ole Suomesta Ruotsin raveihin pelattavista tuotoista yhtä kannattava kuin aikaisemmin, muttei suostunut erittelemään tarkasti uutta rahanjakoa.

Aikaisemmin Atg sai kohdekorvausta neljä prosenttia Fintotolle pelatuista Ruotsin raveista. Ruotsalaiset alkoivat syksyllä vaatia selvästi suurempaa siivua itselleen, minkä takia kansainvälinen pelaaminen ajautui vaakalaudalle.

Fintoton viime vuoden 231 miljoonan euron pelimyynnistä länsinaapurin raveihin kohdistui 37 miljoonaa euroa, eli 16 prosenttia. Summa tiesi viittä miljoonaa euroa suomalaiselle raviurheilulle.

- Uusi jakoperuste on paljon monimutkaisempi kuin ennen. Se ei enää perustu selkeään yksittäiseen prosenttiin. Esimerkiksi maiden erilaiset arpajaisverot otetaan huomioon. Lisäksi se, kuinka paljon Suomesta pelataan Ruotsiin verrattuna siihen, kuinka peli kulkee toisin päin. Tätä voi kutsua vaikka kauppataseeksi, Koskenniemi sanoi.

Koskenniemi korostaa, että peliyhtiöiden osuuksiin ei ole merkitystä sillä, kuinka paljon kunkin maan pelurit voittavat. Tällaistakin mallia ruotsalaiset ovat väläytelleet.

Atg:n toimitusjohtaja Hasse Skarplöth on julistanut, että uusi sopimus tietää Ruotsin raviurheilulle useiden miljoonien kruunujen lisätuloja aikaisempiin vuosiin verrattuna. Koska pelivaihdoissa ei näy missään päin kasvua, tästä Skarplöthin lausunnosta voi päätellä, että ainakin Ruotsi selvisi neuvotteluista suurena voittajana.

Koskenniemen mukaan on tärkeää, että myös pelaaminen ulkomailta Suomen raveihin lisääntyisi. Hän toivoi uuden sopimuksen vaikuttavan tähän ja kompensoivan Fintoton kokonaistuloja kansainvälisessä ravipelaamisessa.

Koskenniemi painotti, että perjantain sopimuksen ansiosta toukokuun Finlandia-ravien yhteiskierros toteutuu varmuudella. Tämä on taloudellisesti Suomen raviurheilulle suuri asia. 

- Jos uutta sopimusta ei olisi syntynyt, seuraus olisi ollut raviurheilullemme kova takaisku. Siitä pitää olla erittäin tyytyväinen.

Moni on epäillyt, että Ruotsin pelit ovat syöneet tuntuvasti Suomen ravien pelivaihtoja ja ajaneet raviratoja entistä ahtaammalle. Fintotossa tätä ei allekirjoiteta.

- Ruotsin ravien pelivaihdot kiihtyvät aina voimakkaasti iltaisin, kun Suomen ravit ovat päättyneet. Esimerkiksi tällä mittarilla pystymme hahmottamaan ulkomaille suuntautuvien pelien vaikutuksen kotimaan pelivaihtoihin, Koskenniemi painotti.

Koskenniemi vakuutti, että uuden sopimuksen jälkeen raviratojen saama osuus pelituotoista suhteessa Fintotoon ei laske, vaikka sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat ovat niiltäkin hämärän peitossa. Tarkat summat ovatkin sitten jo toinen juttu.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt