Lempi

Ravit

Ajajaliigan hallitsija ajokiellossa - Taloon silti mainetta ja mammonaa

Julkaistu:

TOTO76, LA 24.1.
Mika Forss joutui jättämään Lahden Toto76-kierroksen väliin, mutta perheeseen tuli silti arvovoitto.
Suomen ohjastajaliigan monivuotista hallitsijaa Mika Forssia ei nähty Jokimaalla ajokiellon vuoksi ajotehtävissä, mutta mies sai silti ravien aikana aihetta iloon. Forssin puolison Marjo Kivimaan valmentama Incredible Ironman nimittäin osoittautui selvästi parhaimmaksi Kyvyt Esiin -divisioonassa ja ansaitsi 3000 euroa.

- Hevonen on kuin oma, vaikka vain valmennuksessa onkin, Marjo Kivimaa tuumasi.

- Itse olen sen varsalaitumelta hakenut ja siitä asti se on meillä ollut. Kilpailu-uran alussa oli kaikenlaisia varsamaisuuksia, eikä se oikein vieläkään mene ihan tosissaan, vaikka voittoputkessa kuljetaan.

Kivimaalla on tällä hetkellä valmennuksessa kaksi hevosta.

- Jossain vaiheessa oli useampia, mutta nyt mennään ainakin toistaiseksi näin. Yksi karsina siinä olisi tyhjän panttina, mutta ei sen täyttämiseksi ole paineita.

Toto76-kierroksen suurin suosikki kaatui tammalähdössä, kun lyhyeltä sairastauolta palannut Amazing Soul joutui taipumaan avauskohteessa kolmanneksi. Thula Sanan voittoon ohjastaneen Ari Moilasen suoraviivainen taktiikka yllätti osin valmentajankin.

- Tottakai oli tarkoitus käyttää juoksurata hyväksi ja mielellään päästä ensiksi johtoon. Ajattelin, että paikka luovutetaan suosikille. Sitä ei kuitenkaan näkynyt ja kävihän se homma näinkin, Tapio Mäki-Tulokas kommentoi.

Mäki-Tulokas nauratti sponsorina ollut leipomoyritystä voittajakehässä kyselemällä tallinsa väelle vuodeksi pullia.

- Eivät suoraan luvanneet, jatketaan neuvotteluja.

Dramaattisen toisen kohteen vei "molemmilla" kerroilla takajoukoissa juossut Hopeless Guy. Lähtö keskeytettiin ensi yrittämällä 1200 metriä ajettuna, kun Stone Capes Lizin kärryt hajosivat kesken matkan ja hevonen säntäsi muiden kilpailijoiden joukkoon.

- Ensimmäisellä yrityksellä väisteltiin rattailta pudonneita ja toisella ohiteltiin, ohjastaja Hannu Torvinen kommentoi.

- Tällaisilla asioilla ei parane laskea leikkiä ja hyvä asia, että radalle pudonnut Tapio Perttunen vaikuttaisi olevan kunnossa.

- Hullunkurisen ja pelottavan näköinen tilanne. Ilmeisesti kärryt vain itsestään pettivät alta. Pitää itsekin tarkastella tilannetta vielä videokirjastosta, Torvinen arvioi.

Talven hallitsijaksi tituleerattu Diktaattori palasi yhden hutistartin jälkeen voittajaksi suomenhevosten kovimmassa lähdössä. Voittoon tarvittiin ruunan tavaramerkkiä ääretöntä kestävyyttä. Jani Ruotsalainen luotsasi hevosen pitkällä kirillä joukon hänniltä kaikkien ohi, vaikka viimeisenä taistellut Keisar pakotti suosikin maalikuvaan.

- Jouduttiin kurjien asemien vuoksi luonnollisesti tosi aikaisin kiertämään. Tämä tulee aina rehdisti perille, enkä osannut hirveästi olla huolissaan. Varsin komea suoritus silti loppujenlopuksi, Jani Ruotsalainen tunnusti.

Jani Ruotsalainen narutteli itsensä Toto76-kierroksen ohjastajanimeksi voittamalla myös Frosty Vicella. Suomenhevosten matalan sarjan vei yllättäjä Hujanhajan.

Kovaan iskuun noussut Costatantisoldi otti jo kolmannen Toto75/76 -voittonsa puolentoista kuukauden sisään. Risto "Pappa" Airaksinen pääsi tuulettamaan kotiradallaan mieluista ylivoimavoittoa.

- Tuntui liiankin hyvältä. Päästivät onneksi vanhan miehen keulaan. Sen jälkeen yritettiin vain hillitä menoa. Voimia jäi vaikka kuinka. Voitto ei ollut yllätys, mutta helppous hieman, Airaksinen selvensi.      

Oikea T76-rivi, Lahti 24.1.

Toto76-1: 9 Thula Sana
Toto76-2: 11 Hopeless Guy
Toto76-3: 1 Hujanhajan
Toto76-4: 10 Incredible Ironman
Toto76-5: 16 Diktaattori
Toto76-6: 3 Frosty Vice
Toto76-7: 11 Costatantisoldi

Seitsemän oikein –voitto-osuus 21717,30 euroa. Kuusi oikein 141,10 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›