Ravit

Korven suku on saanut kovan kilpailijan - mistä näitä Torvisia oikein tulee?

Julkaistu:

Nuorukaisen esiinmarssi
Viime vuoden komeetaksi nousi nuori lupaus, jonka sukunimi oli jo ennestään kaikille tuttu.
K.K. Kössin kanssa kuuluisuuteen nousseen Antti Pasisen vävypoika Heikki Torvinen on tehnyt urallaan kovaa jälkeä varsinkin nuorten suomenhevosten kanssa. Mies on osoittautumassa ravipuolella myös todelliseksi periyttäjäksi.

Heikki Torvisen vanhin poika Hannu teki nopeasti läpimurtonsa ja nousi toissa vuonna maan ykköskuskien joukkoon. Vanavedessä seuraa pikkuveli Jukka, IS Ravien valinta viime vuoden ravikomeetaksi.

- Olisitte laittaneet Magnatin vuoden komeetaksi, sen ansiosta minä olen nousussa, vaatimaton Jukka Torvinen, 19, vähättelee.

Varmasti osittain totta, mutta nuorempi Torvinen kiskoi loppuvuodesta huimaan tahtiin voittoja muillakin hevosilla ja ylsi ensimmäisellä varsinaisella ”täydellä" kilvanajokaudellaan puoleensataan ykkössijaan.

- Ei voi kun olla tyytyväinen siihen, mihin tahtiin ajettavani ovat lisääntyneet. Ja hyvät hevoset nimenomaan, sillä niiden kautta menestys tulee, jos on tullakseen. Magnatin menestyksellä on iso rooli, ja kai tuo isovelikin on toiminut jollain tapaa tienraivaajanani, ohjastajalupaus myöntää.

Torvinen kertoo käyvänsä lähtöjä aika paljon läpi veljensä kanssa niin etu- kuin jälkikäteenkin.

- Koska ajamme aika paljon samoilla hevosilla ja samoissa lähdöissä, puhumme yhteisillä ravimatkoillamme lähdöistä. Sitä kautta kehitytään. Hannu pystyy auttamaan kokemuksillaan, koska oli tässä samassa tilanteessa jokin vuosi sitten.

Torvisen perheen keskimmäinen vesa harrasteli nuorempana jalkapalloa, mutta isän tallin käytävät tulivat tutuiksi hyvin varhain.

- Tallissa olen pyörinyt pienestä lähtien ja tykännyt siitä. Hevosen kyytiin lähdin aina sitä mukaan kun pääsin. Tahto harrastaa raviurheilua minulla on ollut kai aina, mutta siitä ei ole voinut olla varma, riittävätkö kykyni tästä ammatin saamiseen. Eikä tiedä vieläkään, mutta toivottavasti niin käy.

- Yllättävän hyvään vauhtiin kyllä pääsin viime vuonna, joten raviurheiluun aion panostaan jatkossakin. Tälle vuodelle minulla ei ole erityisiä tulostavoitteita, mutta ainahan sitä haluaa parantaa.

Torvinen päätyi Magnatin rattaille puolivahingossa, ja siitä alkoi hevosen mieletön tuhkimotarina.

- Hannu sitä aluksi yleensä ajoi, mutta kerran hän ehdotti minua, koska hänellä itsellään oli sovittuna samaan lähtöön toinen hevonen. Oksasen perhe oli muutenkin halunnut käyttää nuoria nousevia kuskeja.

- Meidän yhteistyömme toimi heti alusta lähtien. Magnat on kyllä uskomattoman helppo ja loistava ajettava. Sillä on potentiaalia nousta mihin vaan. On hienoa saada kulkea tätä taivalta sen kanssa, Torvinen iloitsee.

Eivätkä Torviset muuten lopu tähän. Seuraavana jonossa odottaa veljesten pikkusisko.

- Henna treenaa hevosia tallilla meidän kanssamme siinä missä muutkin. Pikkusisko ilmoittautui jo viime vuonna korttikurssille, mutta se peruttiin osallistujien vähyyden vuoksi. Eiköhän me Hennalle kortti saada, ja varmasti tänä vuonna hänkin pääsee kilvanajon makuun, Torvinen uskoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt